Eğitim

2 Ekim'de açılacak üniversiteler

Üniversite açılış tarihleri üniversitelerin akademik takvimine göre farklılık gösterebiliyor. Bazı üniversiteler akademik açılış tarihini 2 Ekim'de yapılacağını duyurdu.

Abone Ol

Yeni eğitim öğretim dönemine az bir süre kala üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamada "İstanbul Üniversitesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı akademik takvimi güncellenmiş olup, eğitim 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi tarihle ilgili olarak "Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu karar doğrultusunda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi başlangıç tarihi (Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç) 2 Ekim 2023 Pazartesi olarak güncellenmiştir. Ayrıntılı Akademik Takvim daha sonra duyurulacaktır" açıklamasını yaptı. 

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi ise "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın kararı çerçevesinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimimiz güncellenerek derslerin başlama tarihi 2 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Güncel Akademik takvimimize ulaşmak için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz" şeklinde duyurdu. 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sayfasında yer alan akademik takvime göre üniversitelerde derslerin başlangıcı 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Sakarya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminin 2 Ekim'de başlayacağı ifadeleri yer aldı.