Eğitim

2023 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) tercih işlemleri sona erdi, Öğrenciler tercih sonuçlarını merakla bekliyor.Peki,2023 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den bir açıklama var mı ?

Abone Ol

2023 DGS tercih sonuçlarına dair araştırmalar hız kazandı. 29 Ağustos'ta başlatılan DGS tercih işlemleri, 5 Eylül'de sona erecek. Tercihlerini tamamlayan adaylar, şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor. Ancak, DGS tercih sonuçları için net bir tarih henüz belirlenmedi.

Açıklama Eylül Ayında Bekleniyor

Geçen yılın verilerine göre, DGS tercih sonuçları genellikle tercihlerin tamamlanmasını takiben, yani Eylül ayının 7'sinde açıklanmıştı. Ancak, bu yılın tarihleri ÖSYM tarafından açıklanmadı. Adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor.

Kayıt Tarihleri İçin ÖSYM Duyurusu Bekleniyor

DGS tercih sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kabul edilen adayların kayıt işlemleri için tarihler, ÖSYM tarafından yapılacak resmi duyuru sonrasında belli olacak. E-kayıt yapmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit sitesinden elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.