VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA- Doğa Tutkunları Kulüp Başkanı Kahraman Aytan öncülüğündeki 316 kişilik grup, Cennet ve Cehennem Vadisindeki buzulları, rengarenk çiçeklere bezenmiş yaylalarının tanıtılması için bir gezi düzenledi. 

Festival tadında geçen gezide doğa tutkunları, Türkiye'nin en büyük vadi buzullarında doğa yürüyüşü yaptı. Grup daha sonra karlar üstünde erbane çalıp, türküler eşliğinde halay çekti.

"TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN TURİST AĞIRLIYORUZ"

 Bölgeyi karış karış gezen Yüksekova Doğa Tutkunları Kulüp Başkanı Kahraman Aytan her Hafta düzenledikleri gezilere Türkiye'nin dört bir yanından turist ağırladıklarını belirtti.

 Aytan, "Bu haftaki rotamız Hakkari ile Yüksekova arasında kalan ve dört mevsim bir arada yaşandığı Cennet ve Cehennem vadisiydi. Gezide Mardin, Çukurca, Şemdinli ve Van'dan turistler ağırladık.  Amacımız bölgenin tüm güzelliklerini keşfetmek ve tüm dünyaya bu güzellikleri tanıtmaktır. İnşallah biz de bunu başarırız. Bize eşlik eden tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Bu doğa sevdamız her geçen gün daha fazla artıyor. Tüm doğa severleri bekleriz. Şimdiden herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan