YÜKSEKOVA

3 yıldır evine elektrik verilmeyen vatandaş: Evimi ya yıksınlar ya da elektrik versinler

Yüksekova’da 50 yaşındaki Misrihan Gemicioğlu’nun evinin yapı kullanım izni olmadığı için 3 yıldır elektrik bağlanmıyor. 3 çocuğu ile akrabasının evinde zorunlu olarak kalan Gemicioğlu yetkililerin sesini duymasını istiyor.

Abone Ol

Yüksekova’da yaşayan Misrihan Gemicioğlu 3 yıl önce eşi ile Esentepe Mahallesi TOKİ Konutlarının arkasında müstakil bir ev inşa etti. Gemicioğlu’nun eşi, evlerini inşa ettikten sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Geçen zaman diliminde VEDAŞ (Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.) evin yapı kullanım izni olmadığı için eve elektrik bağlamadı.  Elektrik olmadığı için 3 yıldır evine taşınamayan Gemicioğlu, 1’i zihinsel engelli 3 çocuğu ile yakın akrabasının evinde yaşamak zorunda kalıyor.

3 yıldır Belediye, Çevre Şehircilik ve VEDAŞ üçgeninde gelip gittiğini aktaran Gemicioğlu yetkililerden çözüm istiyor.

“3 YILDIR 3 ÇOCUĞUM İLE BİRLİKTE EŞİMİN ABİSİNDE KALIYORUZ”
Gemicioğlu, “Evimin yapı kullanım izni olmadığı için elektrik vermiyor. Sürekli belediyeye, VEDAŞ’a ve Çevre Şehircilik müdürlüğü’ne gidiyorum. Ama hala evimin elektrik sorunu çözülmedi. 3 yıldır 3 çocuğum ile birlikte eşimin abisinde kalıyoruz. Bir çocuğum engelli. Çok zorlanıyoruz. Bu evi eşim yapmıştı. Öldükten sonra hayırseverlerin desteği ile evin eksiklerini tamamladım. Ama elektrik olmadığı için giremiyoruz” dedi.

“KAYMAKAM BEY BANA SÖZ VERMİŞTİ”
Geçen sene Kaymakamın kendilerine söz verdiğini hatırlatan Gemicioğlu, “Geçen sene kaymakam beye gidip derdimi anlattım. Kendisi sorunumu çözeceğini söyledi. Ama kaymakam bey değişince verdiği sözde gitti. Evimi yıkacaklarını söylüyorlar. Madem elektrik vermeyecekler o zaman yıksınlar. Bende çocuklarımla perişan oluyorum. 3 yıldır gitmediğim kapı kalmadı. Yetkililerden rica ediyorum ya evime elektrik verin ya da yıkın” şeklinde konuştu.

"KURUMLARA GİDİYORUZ AMA SONUÇ ALAMIYORUZ"

Gemicioğlu’nun akrabası Atife Güder ise, “ 3 yıldır hepimiz destek veriyoruz. Kurumlara gidiyoruz ama sonuç alamıyoruz. Akrabamın 3 çocuğu var. 1 tanesi zaten engelli diğerleri de çalışacak durumda değiller. Kendi imkânları ve hayırseverlerin desteği ile bu evi yaptılar. Ne kadar mağdur olduklarını çevredeki herkes biliyor. Yetkilerden rica ediyoruz bu mağduriyeti gidersinler” diye belirtti.