Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi.Düzenlenen Basın açıklamasında Abdulrezak Erdoğan için adalet talebinde bulunuldu.

İHD Hakkari Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Şemdinli’de hukuk normlarının işleyiş biçiminden bahsetmek neredeyse imkansızdır. Yetkililer, bu alanda kendilerini sınırsız yetkili olarak görüp adalet, eşitlik ve hukuk gibi kavramları göz ardı ediyorlar. Abdulrezak Erdoğan, evinde katledildi ve tüm köyün bildiği fail korundu. İnsanlar tehdit edildi ve Erdoğan’ın akıbeti faili meçhul bırakıldı.” 9 Kasım 2005 tarihinde Şemdinli Umut Kitapevi’nin bombalanması olayında Dönemin generalleri tarafından ‘iyi çocuk’ olarak adlandırılan Astsubay Ali Kaya, bölge halkına büyük acılar çektirdi. Abdulrezak Erdoğan da bu zulmün kurbanı oldu.faillerin açığa çıkarılması için etkin bir soruşturma yapılması gerekiyor."

Basın açıklamasının ardından   Abdulrezak Erdoğan’ın dayısı Seferi Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Geçmişten günümüze faili meçhul olaylar bitmedi. Abdulrezak Erdoğan da kendi köyünde,katledildi. Deliller olmasına rağmen ne soruşturma açıldı ne de faillerin üzerine gidildi. Diğer faili meçhuller gibi, bu dosya da rafa kaldırıldı. Bizler, faillerin açığa çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Vdsrtet

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ