Yerel

Av. Zeydin Kaya: Yüksekova'ya müjdelerimiz var

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova'ya gelen AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti.

Abone Ol

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç tarafından karşılanan Av. Kaya, burada Yüksekova esnafı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Av. Kaya, sorunların çözümü noktasında çaba göstereceklerini  ve Yüksekova’ya geliş amacının esnafın sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara çözüm üretmek olduğunu söyledi.

İl Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana amaçlarının Hakkari ve ilçelerine hizmet etmek olduğunu belirten Av. Kaya şöyle konuştu:

"Bu anlamda Yüksekova’mıza ilişkin birkaç müjdeyi buradan vermek istiyorum. Birincisi Yüksekova elbette bir tarım havzasıdır.Bakanlığın talimatlarıyla 6 bin hektarlık tarım alanı Dilimli Barajından ovaya kapalı boru sistemiyle olacak şekilde ihalesi de şuanda yürüme aşamasında Ocak 2024’te bu ihale süreci bitmiş olacak. Nasip olursa önümüzdeki bahar aylarıyla birlikte Dilimli Barajından ovaya suyun gelmesi için inşaat çalışmalarımız başlayacak. Bizim amacımız tarım havzasını tarıma açmak

İranlı turistleri buraya çekmek istiyoruz

Yüksekova’da  İran turizmini burada tutulması için gerekli iş merkezlerinin  alışveriş merkezlerinin ve otellerin açılması için bu anlamda iş adamlarımıza da  taleplerimiz oldu. Cumhurbaşkanı yardımcısının da destekleri bu yönde olacak. İnanıyorum ki, yakın bir zamanda Yüksekova’mızda  iş merkezi ve AVM’ler iş adamlarımız tarafından teşvikler vermek suretiyle açılacak ve bir yıl içerisinde İran’da 600 bin civarında olan İran turistinin bir kısmını İlçemizde tutmak suretiyle gayret göstereceğiz.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında kışın ulaşımın aksamaması için çalışmalarımız başlayacak

Havalimanında kışın ulaşımın aksamaması için çalışmalarımız sürüyor. Özellikle gerekli cihazların havalimanına  kurulması noktasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne gittik. Bu kapsamda genel müdürlüğün bu konuda bir çalışması bu sene itibariyle başlayacak.

Sınır kapılarının işlevselliği artacak

Yüksekova’da bulunan Esendere Sınır Kapısı ve Derecik, Şemdinli ve Yüksekova’yı da besleyen Umurlu Sınır Kapısının daha işlevli bir hale gelebilmesi makul bir şekilde ticaretin yürümesi için gerek kotanın yükseltilmesi gerekse alt yapı hizmetlerinin daha sağlıklı bir hale gelebilmesi için bakanlığa gerekli taleplerimizi ilettik. Bu taleplerimiz sevinerek söylemek istiyorum olumlu karşılanmıştır. Bizler iktidar partisinin il başkanlığı olarak bakanlıklarımızla, kurumlarımızla halkımızın hizmetlerinin daha sağlıklı yürümesi için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz"