Siyaset

Ankara'da bu hafta: Meclis’te kapalı 'İsrail' oturumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in hedefinde Türkiye’nin olduğunu dile getirmesinin ardından konu Meclis’te yapılacak kapalı oturumla gündeme alınacak.

Abone Ol

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde ise geçen dönem yarım kalan 'Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi' vardı. Salı gününden itibaren görüşmelerine devam eden kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta 25'inci maddeden devam edilecek. 'Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin tamamlanması halinde de 'e-Ticaret Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçilecek.

RTÜK İSLAMAFOBİA SUNUMU YAPACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılı tartışmalar eşliğinde başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek selam vermesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis açılış konuşmasında verdiği 'iç cephe' mesajı, CHP grubunun Meclis Genel Kurulu'nda Erdoğan'ı ayakta karşılaması geride bıraktığımız haftanın dikkat çeken gelişmeleri oldu.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUN TEKLİFİNİN GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDECEK

Meclis İnsan Hakları Komisyonu alt komisyonlarından İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu da bu hafta Radyo Televizyon Üst Kurulu'na ev sahipliği yapacak. RTÜK temsilcileri 'Avrupa'da ırkçılık ve İslamafobia' başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

BAHÇELİ'NİN HAMLESİNE ERDOĞAN NE DİYECEK?

Bu hafta siyaset kulislerinin de cevabını aradığı çok fazla soru olacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'la selamlaşması ve sonrasında barış mesajı vermesinin arka planı hafta boyunca Ankara'da tartışılacak. Bu selamlaşma ve mesaja dair Erdoğan'ın ne söyleyeceği de Ankara kulislerinin cevabını aradığı sorulardan biri olacak. Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında vereceği mesajlar yakından takip edilecek.

MECLİS’TE ‘İSRAİL TEHDİDİ’ OTURUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışında yaptığı konuşmada İsrail’in hedefinde Türkiye’nin olduğunu dile getirmesinin ardından konu Meclis’te yapılacak kapalı oturumda gündeme alınacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, salı günü İsrail'in saldırıları, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirlere ilişkin TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirecek.

Kapalı oturum sırasında Genel Kurul salonuna dinleyici ve gazeteci alınmayacak. Ayrıca Genel Kurul salonunun yanında bulunan odalar da oturum süresince boşaltılacak ve kapalı tutulacak. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

CHP'DEKİ İÇ TARTIŞMALAR SONLANACAK MI?

CHP Meclis Grubu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis Genel Kurulu'nda ayakta karşılaması sonrasında bazı CHP milletvekilleri ve önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği tepkinin yansımaları da Ankara gündeminin bir başka konusu olacak.

İMAMOĞLU DAVASINDAKİ GELİŞMELER TAKİP EDİLECEK

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak istenen dava hakkındaki olası gelişmeler de Ankara'nın gündeminde olacak.