SÜLEYMAN DİRİ - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
AYDIN -
 Kent meydanında toplanan kalabalık öğrenci grubu bugünde protestolarına devam etti.

Öğrenciler adına açıklama Öznur Kaya; “Basın ve kamuoyuna,

Aydın Işıklı KYK kız yurdunda 25 Ekim 2023 tarihinde yaşanan ihmal sebepli asansör düşmesi sonucu vefat eden sıra arkadaşımız Zeren Ertaş ve içeride kalan diğer 15 kız arkadaşımız için büyük bir üzüntü içerisindeyiz, ve haklarını aramaya devam edeceğiz. Tüm sorumlular ceza almadan gereken açıklamalar yapılmadan ve suçlu konumda olan şahıslardan kaçamak olmayan konuşmalar ve özür duymadan durmayacağız.

Tabi ki bu böyle bir durumda basit bir özür ne vefat eden arkadaşımızın acılı ailesine ne de onların hakkını arayan bizlere yeterli olmayacaktır. Dün yaptığımız konuşmaya ve kararlı duruşumuza destek çıkan tüm öğrenci arkadaşlarımıza, ihmale ve sorumsuzluklara kurban giden Zeren Ertaş adına teşekkür ederiz.

C bloktaki devamlı arızalanan ve birçok öğrencinin defalarca mahsur kalmasına sebep olan asansör hakkında defalarca şikayette bulunan hiçbir öğrencimiz kaale alınmamıştır. Sinop KYK Yurt Müdürü ‘Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre’ şeklinde bir ifade kullanmıştır.

CANIMIZA KASTEDEN BU TÜR ZİHNİYETLERDİR. BU AÇIKLAMALARDAN SONRA ANLIYORUZ Kİ SORUMLU KİŞİLER SORUMLULUĞU TAMAMEN ÜSTLERİNDEN ATMAYA ÇALIŞMAKTA VE ÖĞRENCİLERİ SUÇLAYICI TAVIRLAR SERGİLEMEKTEDİRLER. 

Bir kez daha farkına vardık ki bu ilgili kurumlar hiçbir zaman hiçbir öğrencinin canını önemsememektedir. İçinde bulunduğumuz durumu anlatan en yaralayıcı açıklama ise Vefat eden arkadaşımız Zeren Ertaşın babasının şu sözleriydi. ‘Çocuğumu ilk kez devlete emanet ettim ve devlet ona 25 gün bakamadı!’.  Bu acılı ailenin sözleri umarız sorumlulara ulaşmış ve var ise, biraz olsun vicdanlarını sızlatmıştır.

 Bu yaşananları unutmayacağız. İsteğimiz bu sorumlu şahısların hak hukuk ve adalet çerçevesinde en ağır şekilde yargılanmasıdır.  1 hafta boyunca akşam saat 22.00’da bütün KYK’larda ışık açıp kapama eylemiyle bu sorumsuzluğun peşinde olduğumuzu göstermekte karalıyız. Ölmeye değil, okumaya geldik.” İfedelerini kullandı.

Protestolar Atatürk heykelinin önünde oturma eylemiyle devam ediyor.

Editör: Erkan Çobanoğlu