Yerel

Bakan Güler’den Şırnak ve Hakkari Gazetelerine Müjde

Şırnak ve Hakkari’de 2016 yılında yaşanan hendek olaylarından sonra gazetelerde askeri ilanlar yayınlanmamaya başladı. Konunun iletildiği Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den müjde geldi.

Abone Ol

2016 yılında Şırnak ve Hakkari’de yaşanan hendek olayları sonrasında çeşitli nedenlerle askeri birlikler ilanlarını gazetelerde yayınlamamaya başladı. Şırnak ve Hakkari’de gazetecilerin konu ile ilgili yaptığı birçok girişim sonuçsuz kalırken müjdeli haber Milli Savunma Bakanından geldi. Şırnak ve Hakkari’yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e önce Şırnak’ta konu anlatıldı. Ardından Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit, Bakan Güler’e özellikle 2018 yılından beri Hakkari ve Şırnak’ın yapılan askeri ihale ilanlardan kentteki gazetelerin yararlanmadığını söyledi. Başkan Yiğit, ayrıca askeri personelin çarşı izinleri ile ilgili de soru yöneltti.

Uzun süredir konu ile yakından ilgilenen AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar’ında durumu iletmesi üzerin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, her iki sorunun kısa sürede çözüleceğinin sözünü verdi.