YÜKSEKOVA

Bakan Yerlikaya 6.Cilo Festivaline katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin en yüksek festivali olarak adlandırılan 3 bin 400 rakımda düzenlenen 6.Cilo Festivaline katıldı.

Abone Ol

Bu sene 6.sı düzenlenen Cilo Festivaline Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar akın etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da 3 Bin 400 rakımlı bölgede düzenlenen festivale katılmak için bölgeye gitti.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında Hakkari Valisi Ali Çelik ve Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın tarafından karşılanan Yerlikaya daha sonra helikopterle İki Yaka dağlarında yer alan Cilo festivaline katıldı.

Festival alanını gezen Bakan Yerlikaya vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Bakan Yerlikaya burada yaptığı konuşmada yaklaşık 30 bin kişinin heyecanına ortak olmak için buraya geldiklerini söyledi.

Hakkari Valiliği tarafından bu sene 6.sı düzenlenen festivale İstanbul’dan ailesiyle beraber geldiklerini aktaran Yerlikaya Şunları kaydetti:

 “Bu coşkuya, heyecana ortak olmak için buraya geldik.Bin yıldan fazla bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz.Hep beraber el ele, gönül gönüle bu cennet köşesi olan Hakkari’ye herkesi davet ediyoruz.

Biz Hakkari’mizi seviyoruz.Hakkari bizi seviyor.Doğu ve güneydoğudaki bütün vatandaşlarımız eşittir.Aynı hak ve hürriyetlere sahiptir. Buradan sesleniyorum herkese Hakkari’ye yaz kış demeden gelin.Havayolu ile karayolu ile gelin. Burada bütün sporların yapıldığını da  görüyorsunuz.” dedi.

Cilo festivalinin Hakkari’nin huzurunun refahının geleceğinin ve umudunun  birleştiği bir yer olduğunu belirten Vali Ali Çelik ise "Bugün burda el ele tutuşan halaylarda bir araya gelen bu yürekler bu gençler kadınlar erkekler, yarınlarda ülkemizin  geleceğini  kucaklayacak o dostluğun ve sevginin tohumlarını ektiler.

Bölgemizde birçok festival yaptık. Çukurca’da düzenlediğimiz foto safariye dışardan 500 kişi gelmişti. Çukurcalı hemşehrilerimiz onlara evlerini yüreklerini açtı.Hakkari yüreği güzel sevgisi güzel insanların şehri. Dışardan gelen misafirlerimize sesleniyorum. Buranın halkını tanıyın esnafın bir çayını için sohbetlerine samimiyetlerine ortak olun". İfadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'ya  Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin de eşlik etti.