Eğitim

Hakkari Gençlik Engelliler Derneği'nden 600 öğrenciye çanta ve bot yardımı

Hakkari Gençlik Engeliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelli öğrencilere okul çantası ve kışlık ayakkabı yardımı yaptı.

Abone Ol

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği il merkezi ve ilçelerde eğitim gören engelli ve dezavantajlı öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Gençlik Engelliler derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak engeli bireylerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi, eğitim alan çocukların ihtiyaçlarının giderilmesine dönük çalışmalar yaptıklarını belirtti. Hakkari ve ilçelerinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye okul çantası desteği, 100 öğrenciye de kışlık ayakkabı yardımında bulundukları bilgisini paylaşan Aydoğdu, “Yaklaşan kış öncesi çocuklarımızın kışlık ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Bu kapsamda belirlenen öğrencilerimize okul çantası ve kışlık ayakkabı yardımında bulunduk." ifadelerini kullandı. Engellilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve ihtiyaç sahibi engelli bireylere yardım eli uzatma gayreti içinde olduklarını ifade eden Aydoğdu, hayırseverlerin destekleriyle temin ettikleri yardımları öğrencilere ulaştırmanın sevinci içinde olduklarını belirtti.

Kendilerine destek olan hayırseverlere teşekkür eden Aydoğdu, “Derneğimizin imkanları dahilinde sınır köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize ulaşıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasın köprü olmaya çalışıyoruz. Bize bu hayır yolunda destek veren,  emeği geçen tüm yüreği güzel hayırseverlerimize teşekkür eder kalbi şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.