Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği özel gereksinimli vatandaşlarayardım eli uzatmaya devam ediyor.
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi’nde ikamet eden yüzde 99 engelli Devrim Genç  ve yüzde 95 ağır engelli Melisa Örnek'e 1  adet elektrikli hasta yatağı ve 1  adet akülü tekerlekli sandalye  desteğinde bulundu.
Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri elektrikli hasta yatağı ve akülü tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahibi Devrim ve Melisa'ya verdiklerini söyledi. 

1-590
 Aydoğdu; ''Devrim ve Melisa'nın en büyük hayali olan elektrikli hasta yatağı ve akülü tekerlekli sandalyeydi.  Okula gitmeleri ve rehabilitasyon merkezindeki tedavileri için elektrikli hasta yatağı ve akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları vardı.  Şükürler olsunki her iki özel gereksinimli  kardeşlerimizin hayalini gerçekleştirdik. Yüksekova ilçesine bağlı  Büyükçiftlik belde Merkezi’nde yaşayan Genç ve Örnek Ailelerin evine giderek hayırsever vatandaşların desteğiyle alınan elektrikli hasta yatağı ve akülü tekerlekli sandalyelerin kurulumunu gerçekleştirerek ailelere teslim ettik" dedi. 

Fe-5
"Tüm özel Gereksinimli kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz"
Coğrafya tanımaksızın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu,  "Özel gereksinimli bireyler artık annelerinin kucağında değilde elektrikli hasta yatağında ve akülü araba sandalyesinde geleceğinin mutluluğunu yaşayacaklar. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesin'de yaşayan özel gereksinimli kardeşlerimizin elektrikli hasta yatakları ve akülü  tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu ailelerimizim çocukları için Hayır severlerden  gelen yardımlarla 1 adet elektrikli hasta yatağı ve 1 adet akülü tekerlekli  sandalyeyi alıp kendilerine ulaştırdık. Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm özel Gereksinimli kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz. Ve özel gereksinimli Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Devrim ve Melisa'nın aileleri kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelli'ler Derneği'ne ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiler. 

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ