Gençlerin sınava çok istekli ve kararlı hazırlandıklarını belirten Büyüksu, inşallah bütün gençlerimiz arzuladıkları üniversitelere yerleşir. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ilhan Yılmaz Belediyemizi ziyareti sırasında gençler için fotoselli kronometre talebi olmuştu.Biz de bu talebi yerine getirdik." dedi.

Gençlik ve Spor İlçe müdürü İlhan Yılmaz ise, ilçede 80 gencin  Özel yetenek sınavına hazırlandığını belirterek,"Şemdinli, Büyükçiftlik Beldesi,Esendere Beldesi ve Hakkari merkezden gençlerimiz çalışmalar için burada.

Gençlerimiz burada parkur antrenmanı yapıyor.Esendere Belediye Başkanı'nın desteğiyle fotoselli kronometre ye kavuştuk.bu cihaz sayesinde gençlerimiz daha profesyonel bir şekilde çalışıyorlar.amacımız öğrencilerimizin büyük bir kısmının dört yıllık fakültelere yerlesmelerini sağlamak"

Özel yetenek sınavına hazırlanan Nurgül Abi ise "Belediye Başkanımızdan çok memnunuz.Her koşulda destekçimiz oldu.Sporcuların arkasında durdu.Daha önce hocalarımız saniye tutarak parkuru koşuyorduk.Ama şimdi kronometre sayesinde kendi derecemizi daha net görebileceğiz."

Sevil Altekin de daha önce hocalarımız saniye tutuyordu.
Ama şimdi Başkanımızın desteğiyle fotoselli kronometre ye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sınavımıza çok az bir süre kaldı.Umarım hakkımızda hayırlısı olur."diye konuştu.

Özel yetenek sınavı 20 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecek.

I M G 20240818 W A0003

I M G 20240818 W A0001

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ