VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Çift yolculuğa 4 ay önce İsviçre’de başladı. Yaklaşık 5 ay sürmesi planlanan dünya turu, Tatvan’da tamamlanacak. Bisikletiyle Türkiye turuna çıkan İsviçreli turistler 4 ayda 6 bin kilometre pedal çevirerek Yüksekova’ya geldi.

İklim değişikliğine dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlediklerini aktaran Andrea Preiswerk, ilk olarak Balkanlar üzerinden Yunanistan'a ardından feribotla Kuşadası’na geldiklerini ve oradan da bisikletle güney sahili boyunca Fethiye'yi gezdiklerini söyledi.

Andrea, 4 aydır süren yolculuklarını şöyle aktardı, Muğla’nın Fethiye ilçesinde otobüse binip İstanbul'a, oradan da Ankara'ya gittik. Daha sonra Doğu Ekspresi ile Kars'a oradan da bisikletle Gürcistan, Ermenistan ve ardından İran'a doğru yola çıktık.

İran'dan Esendere Sınır Kapısı üzerinden tekrar Türkiye'ye girdik.  Buradan bisikletle Yüksekova ve Hakkâri’ye geçtik.  Hakkâri’de insanlar çok misafirperver. Gittiğimiz her yerde ağırlıyorlar. Misafir edip, yemek veriyorlar. Ayrıca buranın doğası ve dağları çok güzel. Doğaya çok önem veriyoruz. Zaten bisikletle seyahat etmemizin amacı Ekolojik bozulmalara dikkat çekmektir. 3 haftadır Türkiye’deyiz.   Son olarak Tatvan’a gideceğiz.  Oradan da evimize döneceğiz” dedi.

Editör: Ferhat Yiğit