Yerel

Bozuk yolları kendi imkanları ile onarıyorlar

Dağlıca köyünde bozuk yolları kendi imkanları ile onaran köy sakinleri, yetkililere seslenerek köy yolunun asfaltlanmasını istedi.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA – Yüksekova’ya 56 kilometre uzaklıkta bulunan  Dağlıca köyüne bağlı Akar mezrasında yaşayan vatandaşlar, zorlu koşullarda hayata tutunmaya çalışıyor. Köy yolunun toprak olması köylülerin çilesini arttırırken, köylüler kendi imkanları ile yolları onarıyor.

Ellerine kürek alan köylüler, çukur ve kasis oluşan bölgeleri dolduruyor. Güneşli günlerde tozdan, yağışlı havalarda ise çamurdan dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydeden köylüler, yetkililere seslenerek köy yolunun asfaltlanmasını istiyor.

'ELİMİZDE KÜREK, YOLLARIMIZI TEMİZLİYORUZ'

Köy sakinleri olarak mağdur olduklarını kaydeden Hüseyin Yaşar, “Biz de güzel bir hayat sürmek istiyoruz. Yolumuz güzel olsun, arabalarımız bozulmasın. Köy servisleri gelemiyor. Bu yol 60-70 evin yoludur. Bize asfalt yapsalar ne olacak? Biz de vatandaşız, vergilerimizi ödüyoruz, üstümüze düşeni yapıyoruz. Halimiz budur, elimizde kürek yollarımızı temizliyoruz” ifadelerini  kullandı.