VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA- YEKDASDER yönetim kurulu üyesi Harun Atalay öncülüğündeki 30 kişilik grup, Cilo Dağında bulunan Cennet ve Cehennem Vadisindeki buzulları, rengarenk çiçeklere bezenmiş yaylalarının tanıtılması için bir gezi düzenledi. 

Bir yanında metrelerce kar bulunan diğer yanında da çiçeklerin açtığı vadide fotoğraf çekip şarkılar söyleyen doğaseverler, buzul gölünü gezip karda kaymanın tadını çıkardı.

"BU EŞSİZ DOĞANIN YOLLARI İYELEŞTİRİLMELİ"

Bölgeyi karış karış gezen YEKDASDER yönetim kurulu üyesi Harun Atalay her Hafta düzenledikleri gezilere Türkiye'nin dört bir yanından turist ağırladıklarını belirtti. Vadinin buzulları, yüksek rakımlı dağları ve doğal güzellikleriyle insanları kendine hayran bıraktığını anlatan  Atalay, "Kulübümüze yapılan yoğun talep üzerine doğa yürüyüşünü düzenledik. İki mevsimin aynı anda yaşandığı bir yer. Bu güzelliğin tadını çıkarıyoruz. Buranın eşsiz bir doğası var. Fakat biz buraya geldiğimizde araçlarımız iki kere yolda kaldı. Yolda büyük kayalıklar var. Buranın doğal yapısına çok müdahale edilmeden kayalıklar kırıcıyla ezilebilir. Buraya her hafta yüzlerce turist geliyor. Doğa turizmi açısından çok önemli bir yer. Yetkililer umarım gerekeni yapar" şeklinde konuştu.    

Etkinliğe Diyarbakır'dan katılan Turan Kılıç etkinliğe YEKDASDER doğa kulübü  aracılıyla geldiğini belirterek "Burası havası ve doğasıyla muazzam bir yer.Yüksekova için burası büyük bir zenginlik. Her şeyden çok memnun kaldık. Yollarda biraz sıkıntı yaşadık. Büyük taşlar yolu kapatmıştı. Zor geçtik. Bu doğaya herkesin erişebilir kolaylıkta olmalı. Umarım yolları düzeltilir. Ayrıca burada herkese teşekkür ederim bir aile gibi olduk" dedi.

Şemdinli'den geziye katılan Dilşat Kazancı ise, "Bugün YEKDASDER ile Cennet Cehennem Vadisine geldik. Burada hem gezdik, hem bağlama ve gitar eşliğinde şarkılar söyledik. Burası çok güzel herkesin gelip görmesi gereken bir yer" diye ifade etti.

Editör: Viyan Orhan