Yerel

Cilo festivali renkli görüntülere sahne oluyor

Yüksekova ilçesinin İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen festivale Ülkenin yanı sıra dünyanın dört bir yanından doğasever bölgeye akın etti.

Abone Ol

Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari Valiliği tarafından bu sene düzenlenen 5. Cilo festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yüksekova ilçesinin İkiyaka Dağları'nda bulunan Sat göllerinde 2 gün sürecek olan festival vatandaşların ve doğaseverlerin akınına uğradı. 

Festival alanına gelen vatandaşlar ilk olarak çadırlarını kurup yemeklerini yapmaya başlarken, diğer yandan sat göllerinde sporseverler rafting, kano gibi etkinlikler yaptı.

Festivalin ilerleyen saatlerinde sahne alan Bahar Gelir seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara keyif dolu anlar yaşattı.  

Dernek ailesi olarak festivale geldiklerini ve festivale gelen misafirleri ağırladıklarını ifade eden Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulubü Derneğin Başkanı Suat Öztekin,  "Valimizin dediği gibi Yüksekova ve Hakkari'de hayat var. Evet gerçekten şehrimiz turizmin merkezi olmaya çoktan aday burada yaklaşık 15 bin kişi var"dedi.

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan ise, "Biz de Yüksekova Halk Eğitim merkezi olarak eski tarihi burada sergiliyoruz. Buraya gelen misafirlerimize tanıtıyoruz. Şuan buraya her yerden vatandaşlar akın akın geliyorlar. Yüksekova şimdiden turizmin gözde mekanı oldu. inşallah daha güzel geçecek" ifadelerini kullandı.