İlçenin çarşı merkezinde elektrik arızasından kaynaklı enerji kesinti yaşanıyor.  Akasya sokağı ve Çengiz Topel Caddesinde bulunan bazı esnaflar kesintiden kaynaklı 2 gündür kepenklerini açamadı. Söz konusu duruma tepki gösteren Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Kesintilerin kaçak kullanıma bağlı olduğunu belirterek esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Çoğaç konuşmasının devamında ise, “Cengiz Topel caddesinde bir enerji kesintisi yaşanıyor.  Sebebi de bazı arkadaşlarımız kaçak kullanıyorlar. Sadece kendilerinin kazandığını zannediyorlar ama 2 günden beridir kepenk açamayan esnafımız var. Esnafımız elektrik kesintisi yüzünden kepenk açamıyor.  Bu esnaflar mağdur oluyor.   Şu kaldırımın haline bakın. Arızayı bulmak için tüm kaldırımı kazmışlar. Yazık değil mi?  Kaçak kullanırken biraz  insaflı davrananın. Tüm esnafı, halkı mağdur etmeye hakkınız yok. Elbette altyapıda bir sıkıntının olduğunu biliyoruz ama sonunun yüzde ellisi bizden kaynaklıdır. Biz enerjiyi kötü kullanıyoruz. Buna biraz daha dikkat edelim” dedi.

Yaşanan kesinti ile ilgili VEDAŞ yetkilileri ise enerji kesintisinin aşırı yüklemeden kaynaklı altyapıda arıza meydana geldiğini belirterek enerjinin 2 saat sonra verileceğini aktardı.  

Kaynak: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ