Yerel

Çukurca foto safari ve doğa sporları festivaline hazır

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde geleneksel hale gelen “Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali”’nin bu yıl beşincisi düzenlenecek.

Abone Ol

Hakkari Valiliği himayesinde Çukurca Kaymakamlığının ve Çukurca Belediyesinin organize ettiği İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali 27-30 Haziran’da misafirlerini ağırlayacak.

Çukurca’nın tarihini, yerel yaşamını,düğünlerini, tüm geleneksel yaşam değerlerini, asırlık yemek kültürünü, doğal güzelliklerini, yaşayan insan portrelerini, ters lalesini, doğa sporlarını, günlük yaşama dokunan her anını gelecek nesillere aktarmak,bölgenin ve Çukurca’nın görsel hafızasını oluşturmak amacıyla düzenlenen  Foto Safari ve Doğa Sporları  Festivali  Tarihi Çukurca kale evleri, Çukurca ilçe merkezi ve köylerini, tarihi su kemeri, kilisesi, narlı beldesi, Zap suyu ve çevre bahçelerini, çeltik ve susam tarlalarını, Belat vadisi,Kazan vadisi, han yaylasını, Üzümlü sınır kapısı ve tüm Çukurca doğasını fotoğraflamak için çaba sarf edecek.

27-30 Haziran tarihlerinde dört gün sürecek olan festivalde çeşitli doğa sporları yarışmalar ve gösteriler yapılacak.

Bu yıl ilk defa doğal güzelliği ile öne çıkan ve önemli bir konumda bulunan Kazan Vadisi ve Han Yaylası bölgesi de festival kapsamına alındı.

 Festival kapsamında Kazan Vadisi sonunda bulunan Han Yaylasından başlayarak Çınaraltı mevkiinde 45 kilometrelik alanda bitecek olan ‘’Dağ Bisikleti Yarışması’’ yapılacak.

 Türkiye Bisiklet Federasyonun destek verdiği bisiklet yarışında 2 ayrı kategoride toplam 160 bin TL ödül dağıtılacak olup ülkenin dört bir yanından sporcu katılımı beklenmektedir.

 Ayrıca festival süresince, rafting ve kano yarışmaları , yamaç paraşütü gösterisi, offroad ve motocross gösterisi, uçurtma şenliği, plaj voleybolu turnuvası,tekerlekli kayak yarışması, kaya tırmanışı gösterisi, çeşitli eğlence aktiviteleri yer alacak. Festivalde Ünlü Pop Müzik Sanatçısı Kıraç'ta konser verecek.

Toplamda 420 bin TL ödül  dağıtılması beklenen fotoğraf  yarışmasında 400 civarında fotoğrafçının, en az  200 sporcunun ve 250 den fazla misafirin  katılması bekleniyor.

Festival için Çukurca'ya gelecek olan konukların okul pansiyonlarında, vatandaşların evlerinde, kamp ve karavan alanlarında, öğretmen ve polis evinde, otellerde ağırlanması bekleniyor.

 İlçenin tanıtımında yapılan festivalin önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Mert Kumcu tüm fotoğraf meraklılarını, doğaseverleri Çukurca’ya beklediklerini söyledi.