Hakkari Valiliği himayesinde Çukurca Kaymakamlığının ve Çukurca Belediyesinin organize ettiği İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali renki görüntülere sahne oldu.

Çukurca’nın tarihini, yerel yaşamını,düğünlerini, tüm geleneksel yaşam değerlerini, asırlık yemek kültürünü, doğal güzelliklerini, yaşayan insan portrelerini, ters lalesini, doğa sporlarını, günlük yaşama dokunan her anını gelecek nesillere aktarmak,bölgenin ve Çukurca’nın görsel hafızasını oluşturmak amacıyla düzenlenen  Foto Safari ve Doğa Sporları  Festival Tarihi Çukurca kale evleri, Çukurca ilçe merkezi ve köylerini, tarihi su kemeri, kilisesi, narlı beldesi, Zap suyu ve çevre bahçelerini, çeltik ve susam tarlalarını, Belat vadisi,Kazan vadisi, han yaylasını, Üzümlü sınır kapısı ve tüm Çukurca doğasını fotoğraflamak için çaba sarf etti.

27-30 Haziran tarihlerinde yapılan ve dört gün süren festivalde çeşitli doğa sporları yarışmalar ve gösteriler yapıldı.

Vbfdstr45

Bu yıl ilk defa doğal güzelliği ile öne çıkan ve önemli bir konumda bulunan Kazan Vadisi ve Han Yaylası bölgesi de festival kapsamına alındı.

Festival kapsamında Kazan Vadisi sonunda bulunan Han Yaylasından başlayarak Çınaraltı mevkiinde 45 kilometrelik alanda bitecek olan ‘’Dağ Bisikleti Yarışması’’ yapıldı.

Ayrıca festival süresince, rafting ve kano yarışmaları , yamaç paraşütü gösterisi, offroad ve motocross gösterisi, uçurtma şenliği, plaj voleybolu turnuvası,tekerlekli kayak yarışması, kaya tırmanışı gösterisi, çeşitli eğlence aktiviteler yer aldı.

Festivalin son gününde  Ünlü Pop Müzik Sanatçısı Kıraç tarafından verilen konserle festival son buldu.

A5R43

Festival süresince Yurt içi ve ve yurt dışından gelen katılımcılar okul pansiyonlarında, vatandaşların evlerinde, kamp ve karavan alanlarında, öğretmen ve polis evinde, otellerde ağırlandı.

İlçenin tanıtımında yapılan festivalin önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Mert Kumcu” Çukurca da düzenlenen foto safari ve doğa festivali çok güzel geçti.

Festival süresince önemli etkinlikler yapıldı.festivale katılım oldukça yoğundu.Festivale katılım sağlayan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum".dedi.

Bdrty5R6

Hfdyr56

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ