Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine geldi.

Yüksekova’da yapım aşamasında olan ve yapılması planlanan kuran kursu ve cami inşaatlarını inceleyen Kışla, yapım aşamasında olan Hacı Ahmet Albayrak Yatılı Kız Kuran Kursu ile Hz. Ömer Cami’nin inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yeniden yapılması planlanan Selahattin Eyyubi Cami’sini de ziyaret eden Kışla,Vali Ali Çelik ile birlikte  planlanan yeni caminin proje detayları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik,Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve kurum temsilcileri ile birlikte, Hakkari İl Müftülüğü tarafından Yüksekova Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Hakkari ve İlçelerinde Diyanet hizmetlerinin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.

Sunumda, ildeki camilerin genel durumları, personel sayıları, yatılı kız-erkek kuran kursları, 4-6 yaş arası kuran kursları, öğrenci sayıları, yapım aşamasında olan camii ve kuran kurslarının proje detayları hakkında bilgiler verildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışlaya Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İl Müftüsü Hüseyin Okuş ve ilçe Müftüsü Mahmut Sevük eşlik etti.

Sdfadf

Cxvbfgdf

S D D G

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ