Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili görüşmelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile 16 ay sonra ilk kez bir araya geldi. 

Heyetlerin de katıldığı görüşmede, Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve Miçotakis, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının sonbaharda Selanik’te düzenlenmesi konusunda anlaştı. Görüşmede Erdoğan ve Miçotakis'in, iki Dışişleri Bakanını süreçlere rehberlik etmek ve ilerleme hakkında rapor vermekle görevlendirdiği bildirildi..

"Görüşme iyi bir atmosferde gerçekleşmiştir" denilen İletişim Başkanlığı açıklamasında, "Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arz etmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "İki lider, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak güven ortamının ve koşulların oluşturulması amacıyla her düzeyde daha sık temaslarda bulunulması niyetlerini vurgulamışlardır" denildi.

Editör: Viyan Orhan