YÜKSEKOVA

Dağlardan topladığı otlarla doğal hizmet sunuyor

Yüksekovalı Güzellik Uzmanı Şilan Dara dağlardan topladığı otlarla  müşterilerine doğal bir hizmet sunuyor.

Abone Ol

 2024 yılında Yüksekova’da açtığı “Şilan Dara Güzellik Merkezi”nde doğadan topladığı değişik endemik bitkilerden yaptığı karışımlarla müşterilerinin cilt bakımını yapan Dara hem doğal bir hizmet sunuyor hem de elde ettiği ürünleri yurdun değişik illerine satıyor.

Uzun süredir bitkiler üzerine araştırmalar yapan Dara Hakkari bölgesinde bulunan endemik bitkileri toplayıp kurutarak yağa dönüştürüp açtığı güzellik merkezinde müşterilerinin saç ve cilt bakımında kullanıyor.

Dara yaptığı açıklamadaşu an ki çağa bakıldığında insanların yüzde 80’inin kimyasal içerikli kalıcı makyaj alanlarına yöneldiğini söyledi.

Kimyasal içerikli makyaj alanlarının insanlar üzerinde olumsuz sonuçları doğurduğunu belirten Dara şunları kaydetti:

"Evrene inanan bir insan olarak ben de kendimi saç ve makyaj alanında doğallıktan yana geliştirmeye çalıştım.

Aldığım eğitimlerle yetinmeyerek sürekli araştırmalar yaptım.Değişik illerde aldığım eğitimleri uzman kişiler tarafından pekiştirmeye çalıştım.

Meslek hayatımda en çok  ilgi duyduğum alan saç oldu.Özellikle gündelik hayatımızda biz kadınlar saçla çok boğuşuyoruz. Özellikle psikolojimiz bozuk olduğu zaman saçlarımızı kimyasal maddelerle boyamaya çalışıyoruz. Bu da saça zarar veren bir işlem olarak karşımıza çıkıyor.

Büyüklerimizden öğrendiğim bilgi ve tavsiyelerle  ilk baharda dağlara çıkıyorum dağlardan topladığım otlarla çiçekleri topluyorum burada kurutup karışımlar yapıyorum.

Şuan da bölgemizde ki 156 bitkiden 32 değişik yağ elde ettim. Daha çok işlemlerimizi yağlarla çiçeklerle bazı yağlarımı zeytinyağı ile bazılarını da soğuk sıkım halinde yapıyoruz.

Güzellik merkezimde saça ve cilde çok iyi geldiğini bildiğim bazı yağlar var:Kantaron yağı ile Cıvan perçimi ve altın sarı çiçeğinin saça çok iyi geldiğini gördük.

Araştırdığım çiçeklerin yüzde 80’i Hakkari ve İsviçre’de bulunuyor. Merkezimizde kullandığımız yağlar genelde Cıvan perçimi, Kantaron yağı,avokado yağı,badem yağı ve sarımsak yağı,nane yağı,sabun kil toprağı özellikle egzama da sedef hastalığında ve saç dökülmelerinde bire bir kullandığım bir işlem oluyor.Hazırladığım bu doğal yağları batı illerine satıyorum.

Bana göre evrende hiçbir şey kendiliğinden yaratılmamış her şeyin bir nedeni var.Güzellikte doğadan geliyor.”ifadelerini kullandı.