Sınır kapısındaki toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Dinç, Kapıdaki girişlerde kolaylık sağlamak ve vatandaşların yanlarında getirdikleri gıdalar için 45 dk süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

 Dinç; 'Sınır kapısındaki yoğunluğun azaltılması, girişlerde sağlanacak yeni kolaylıklar ve geçişlerde yolcuların yanlarına getirebilecekleri yeni gıda ürünleri üzerine görüşmelere gerçekleştirdik.  En önemli gündem maddesi ise sınır kapısındaki su sorununu çözmektir.  Zet Sınır Kapısı'ndaki su sorununun çözülmesi, hem geçişleri kolaylaştıracak hem de bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu adımları atarken, iş birliği içinde hareket ederek en iyi sonuçları elde etmeyi hedefliyoruz."

Toplantı sonrası Başkan Dinç, Mergesor ilçesi Su İşleri Müdürü ve mühendislerle de bir araya geldi. Bu toplantıda, bölgesel yönetimin sınırları içinde bulunan üç su kaynağının birleştirilip sınır kapısına getirilmesi kararı alındı. Projenin tamamlanması ile sınır kapısının su problemi tamamen ortadan kalkacak.

71-254

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ