Yerel

Derecik'te yapılan yeni hastane ile 12'si uzman 25 doktor hastalara şifa dağıtıyor

Hakkari'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde  2021 yılında hizmete açılan devlet hastanesine yeni atanan uzman doktorlar ve alınan teknolojik  cihazlarla vatandaşlar yaşadıkları yerde sağlık hizmetlerinden faydalanıyor.

Abone Ol

Şemdinli ilçesine bağlı beldeyken 2018'de ilçe statüne kavuşan Derecik'te 2021 yılının ağustos ayında 30 yataklı Derecik Devlet Hastanesi hizmete açıldı.

Acil servis, 8 poliklinik, 2 ameliyathane, 4 yataklı birinci seviye yoğun bakım,Pre yoğun bakım, laboratuvar ve diş bölümleri bulunan hastanede yapılan atamalarla 12'si uzman 12'si pratisyen ve bir diş hekimi  olmak üzere 25 doktor görev yapıyor.

Daha önce kent merkezine ya da yakın ilçelere giden vatandaşlar, yeni cihazların da alındığı hastane sayesinde bulundukları yerde tedavi olma imkanına kavuştu.

Derecik'te hastane olmadığı için kış mevsiminde  hastalar başka il ve ilçelerde ki hastanelere sevk ediliyordu.

Kış mevsiminde yollar kapalı olunca hastalar mağduriyet yaşıyordu. Zorlu ve tehlikeli yolculukların ardından bazı hastalar hastaneye yetiştirilemeden vefat ediyordu. Bazı doğum hastaları ise yolda yada evlerinde doğum yapmak zorunda kalıyordu.

2021 yılında hizmete giren ve son teknolojik cihazlarla donatılan Derecik Devlet Hastanesi evde bakım sağlık hizmetleri ve sağlıklı yaşam hizmetleri de sunarak uzman kadrosuyla hastaların imdadına yetişiyor.

Derecik Devlet Hastanesi Başhekimi ve Acil Tıp Uzmanı Emine Karesioğlu yaptığı açıklamada,Derecik Devlet Hastanesinin 2021 yılında hizmet vermeye başladığını söyledi.
Hastanenin 30 yataklı ve 4 yataklı birinci seviye yoğun bakıma sahip olduğunu aktaran Karesioğlu şöyle konuştu:

"Daha önceden vatandaşlar ilçede hastane olmadığı için sağlık hizmetlerine kavuşmakta zorluk yaşıyordu.Hastalar bu nedenle il ve ilçe dışına gitmek zorunda kalıyordu.Hastanemizle birlikte hastalarımızın sevk işlemleri kolaylaştı.Hizmet alım sunumları kolaylaştı.Çoğu hastamıza sevk işlemi gerçekleştirmeden uzman kadromuzla hastanemizde tedavilerini gerçekleştirebiliyoruz.Hastanemiz 12 kişiden oluşan uzman ve 12 kişilik pratisyen kadrosuna sahiptir. tam donanımlı teknolojiyle beraber hastanemizde hastalarımıza sağlık hizmetini sunmaktayız."

Derecik Devlet hastanesi Kadın hastalıkları ve Kadın doğum uzmanı Hande Yeşilçetinkaya ise hastanede riskli gebelerimizi jinekolojik hastalarımızı ve infertil hastalarımızı takip ediyoruz.Buraya başlamadan önce evdeki doğğuumları bebeklerini kaybeden annelerin hikayelerine deva olmaya çalışıyoruz.Takiplerimiz burda devam ediyor.Normal doğum ve sezaryen doğumları yapıyoruz.Ameliyathanemiz aktif durumda. Bundan sonraki süreçtede daha iyi çalışmalar yapmayı planlıyoruz.Sınırın sıfır noktasıda çalışmak biraz zor,yollarımızda biraz meşakkatli.Ama burada daha önceden çok uzun yollar kat etmiş hastalarımız artık burada şifalarını bulabiliyorlar."dedi.

Haydar Yılmaz isimli vatandaş ise bu hastane olmadan önce uzun yollar kat edip Yüksekova'ya Hakkari'ye yada Van'a gitmek zorunda kalıyorduk.Bu noktada çok eziyet yaşadık yollarda.Çok şükür devletimiz bize güzel bir hastane yaptı.Buradaki herkes bu hastanedeki sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.Emeği Geçen Hakkari Valimiz Ali Çelik'e İl Sağlık Müdürümüz Hamdullah Kara'ya çok teşekkür ederiz."

Hastalardan Meyan Demirbaş ise burada eskiden hastane yoktu bir sağlık ocağı vardı.Ama şuanda çok şükür bir hastanemiz var.Tedavilerimizi çok rahat görebiliyoruz burada. Daha önceden bizi sevk ediyorlardı. yollar kötüydü, tehlikeli yollardan geçiyorduk.Ama çok şükür bunu yaşamıyoruz artık. Bu hastanenin bize kazandırılmasında Emeği geçen Hakkari Valimiz Ali Çelik'e ve Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara'ya çok teşekkür ederiz."ifadelerini kullandı.