Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi verilmezken Ekol TV'nin haberine göre, MHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyaret hakkında MHP'nin resmi yayın organlarından açıklama yapılacak.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'la ilgili çağrı yaparak, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lavedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, 2018 yılında Kırıkkale'de T Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Alaattin Çakıcı'yı hastanede ziyaret etmişti. 

16 yıldır cezaevinde kalan Alaattin Çakıcı, 2020 yılında yeni infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edilmişti. Çakıcı da tahliye olduktan birkaç ay sonra Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etmişti. 

Çakıcı 2022 yılında genel af tartışmaları sürerken bir kez daha Bahçeli'yi makamında ziyaret etmiş ve "Genel af parlamentonun işidir" demişti.

Kaynak: Gazete Duvar