Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamı yitiren Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi'nin taziyesi üç gündür vatandaşlar tarafından yoğun katılım sağladı.

452A11Ee 5F15 4D98 Ac44 7Dbb6F7E1B3B

Taziyenin son gününde de Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya taziyeye gelerek, Sevi'nin ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.

0Aa30C89 00B4 4Fa8 A155 E64579F64B7F

“O BİR BARIŞ İNSANIYDI”

Sevi’nin Başsağlığında konuşan Başkan Kaya, “Öncelikle hepinizin başı sağolsun. Yüksekova’nın başı sağolsun. Bir de Diyarbakır adına buradayız. Timur Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Sizler için de, bizler için de büyük bir kayıp. Biz Timur başkanı maalesef kısa bir süreliğine tanıdık. Kendisi seçildiğinden beri şahsiyetiyle Yüksekova’ya hizmet için yola çıktı. O'nun kesinlikle bölgede bir barış insanı olduğunu biliyoruz. Bu gereksiz çatışmalar yüzünden çok değerli insanlarımızı kaybediyoruz. Bu acı olayların bitmesi için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

0Ac0D617 A165 4596 9Fd0 Fc15C8485A1A

“HERKES SUSKUN”

HDP Eski Milletvekili Esat Canan ise, “Bu yaşanan olayda herkes hatalıdır. Yıllardır diyorum hep de diyeceğim, artık bu işin önü alınmalı ve ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gördüğüm kadarıyla herkes suskun bu olaylara, ses çıkartmıyorlar. Nereye kadar olacak bu suskunluk. Bu olayların önü kesilmezse eğer, her yere sıçrayacak. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Kimsenin kimseyi öldürme hakkı yoktur. Asla da olamaz. Timur başkan bir değerdi, bu memleket için en büyük kayıplardan biri diyebilirim. Ben bu yaşananları kabul etmiyorum, etmeyeceğim de. Her yerde bağıracağım, artık yetti. Herkes artık bu olaylara tepki göstermelidir. Çünkü toplum yararı için insanları kaybetmek bir şehrin yok olmasına sebeptir. Barış insanı olan Timur Başkanımız haksız ve gereksiz yere öldürüldü. Biz Timur başkan için çok çok üzgününüz” ifadelerini kullandı.

C6Ca3874 2646 4F7A B4Ae 11Ba97E07Aea

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ