YÜKSEKOVA - Cilo Doğaseverler Spor Kulübü ile Yüksekova Turizm öncülüğünde Çukurca ilçesine doğa yürüyüşü düzenlendi. 36 doğa sever iki araçla Çukurca’ya giderek Çukurca’nın tarihi mekanlarını gezdi, eşsiz coğrafyasını keşfetti. Çukurca’nın bakir coğrafyasına hayran kalan doğaseverler, bol bol fotoğraf ve video çekti. 

50-271

Öğretmen, memur ve doğa vatandaşlardan oluşan ekiple Çukurca’ya geldiklerini kaydeden Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Canan, “Doğayı gördüler, coğrafyayı gördüler. Doğa turizminin ön planda olduğu bir bölge olduğunu keşfetmiş oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Cilo Doğaseverler Kulübü yöneticilerden Erkan Durmazer ise “Çukurca turumuzda tarihi taş evleri gördük. Eski taş değirmenleri, Ore şelalesini gördük. Bizim en büyük amacımız bölgemizi turizme kazandırmak, keşfedilmeyen bölgeleri keşfetmektir. Bizimle tura katılan dışarıdan gelen arkadaşlarımız oldu, yerel halkımız da oldu. Bölgemizi çok sevdiler. Bölgemizi sadece kitaplar ve sosyal medyadan görmek yerine bizzat kendileri gelip görerek daha çok mutlu oldular” şeklinde konuştu.

70-481

71-224

73-114

Dl

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ