Yerel

Düşünmez Hasta tutuklu Gemicioğlu'nu sordu

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez 8 yıl 9 ay hapis cezası alan hasta tutuklu Abdurrahman Gemicioğlu ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 Ekim’de Yargıtay tarafından siyasi gerekçelerle yargılandığı davadan hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası onandıktan sonra, 67 yaşındaki Abdurrahman Gemicioğlu, hastalıkları nedeniyle yatalak halde olmasına rağmen sedyeye bağlı bir şekilde gözaltına alınarak tutuklandı.

Konu ile ilgili meclise soru önergesi veren Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemi ile meclise önerge verdi.

Düşünmez Bakan Tunç'a şu sorunları yöneltti:  

1-Ağır hasta mahpus Abdurrahman Gemicioğlu’nun tedavisi ne şekilde yürütülmektedir?

2- Ağır hasta mahpus hangi sıklıkta hastaneye sevk edilmektedir?   Hasta mahpus neden saatlerce ambulansta bekletilmiştir?

3- Ağır hasta mahpus Abdurrahman Gemicioğlu’nun Kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi ağır hastalıkları olduğu halde infazının ertelenmeme sebebi nedir?

4-Ağır hasta mahpus Abdurrahman Gemicioğlu’nun sağlık durumu dikkate alınarak infazının ertelenmesi için bakanlık olarak sorumluluk alacak mısınız?

5-Hasta mahpusların, insan onuruna yakışır şekilde tedavi olmalarının sağlanması için çalışmalarınız var mıdır?

6-Sivil toplum örgütleri, barolar, tabip odaları ve ilgili kişi ve kurumların katılımı ile hasta mahpusların sorunlarının çözülebilmesi için İnfaz Kanununda ve Ceza Kanununda değişiklik yapılması planlanmakta mıdır?