Ekonomi

Emekliye '29 Ekim' ikramiyesinde yeni adım: Açıklama geldi

29 Ekim emeklilere ikramiye verilecek mi? Cumhuriyet Bayramı'nın yüzüncü yılı nedeniyle emeklilere verilen ikramiyenin bu yıl da devam edip etmeyeceği gündem olmaya devam ediyor.

Abone Ol

29 Ekim emeklilere ikramiye verilecek mi? Cumhuriyet Bayramı'nın yüzüncü yılı nedeniyle emeklilere verilen ikramiyenin bu yıl da devam edip etmeyeceği milyonlarca emeklinin gündeminde. Emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilmesini beklenen adım geldi.

Sadece günler kala emekliler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel ikramiyenin yatıp yatmayacağını merak ediyor.

Talepler, bu bayramda da emekli ikramiyesinin hesaplara yatırılması. Bunun için ilk ve en önemli adım atıldı

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümüne özel bir defaya mahsus emeklilere 5000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıştı.

Böylelikle geçtiğimiz yıl 12 ay içerisinde 3 kere bayram ikramiyesi hesaplara yatırılmıştı

Aynı ödemenin bu sene de devam etmesi ve zorlu ekonomik koşullara bir nebze de olsa nefes aldırabilmesi için emeklilerin çabaları büyük.

Twitter ve Facebook başta olmak üzere tüm sosyal medya platformları üzerinden seslerini duyurmaya çalışan emekliler, 5000 TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesini bu sene de almak için büyük çaba sarf ediyor.

Enflasyon nedeniyle aldıkları emekli maaş ile geçinmekte zorlanan emeklilere, bayram ikramiyeleri adeta can suyu oluyor.

Bu nedenle emekliler bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin yatırılmasını talep ediyor.

Cumhuriyet Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Emekli vatandaşlar da 5000 liralık bayram ikramiyesini almak istiyor. Geçtiğimiz sene ilk defa ve bir sefere özel olarak Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hesaplara yatırılmıştı.

Önce çalışmayan emeklilere ardından da tüm emeklilere ödenen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, enflasyon altında ezilen emeklilerin rahat bir nefes almasını bir nebze de olsa sağlamıştı.

Bu yılda 12 milyonu aşkın emeklinin beklentisi hükümetten 5000 TL bayram ikramiyesinin yeniden yatırılması. Ancak kamuda tasarrufa giden devletin böyle bir çalışma içerisinde olmadığı biliniyor. Fakat işleri bütünüyle değiştirecek bir gelişme yaşandı

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ DEVREYE GİRDİ

Emekliye 29 Ekim ikramiyesi için ilk adım atıldı. Türkiye Emekliler Derneği’nden Murat Tokgöz yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde geçtiğimiz yıl emekliler için 5.000 TL’lik tek sefere mahsus bayram ikramiyesi verildiğini hatırlattı.

'BU UYGULAMA MİLYONLARCA EMEKLİMİZİ ZİYADESİYLE MEMNUN EDECEKTİR'

Geçtiğimiz sene yatırılan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin, ekonomik bakımdan rahatlama sağladığını belirten ve kış için hazırlık olduğunun altını çizen Türkiye Emekliler Derneği'nden Murat Tokgöz şu açıklamalarda bulundu:

Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz.

Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı’nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı günümüzde böyle bir çalışmanın şu an için gündemde olmadığı belirtmek isteriz. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikramiye ödemelerine karşı olduğunu birçok platformda açıklamıştı.