BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA – Yüksekova’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki Kemal Tekçi, ilkokul yaşlarında Friedreich ataksisi hastalığına yakalandı. Hastalık nedeniyle sinir sisteminde ilerleyici hasara bağlı olarak yürüme yetisini kaybeden Tekçi, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Ailesinin kısıtlı imkanlarla akülü araba aldığı Tekçi, yolların toprak olması nedeniyle akülü arabayı kullanamıyor.Akülü aracın toprak ve kumlu yollarda rahat ilerleyemediğini kaydeden Tekçi, akülü aracının garaja kapatıldığını, yıllardır eve mahkum bir hayat sürdüğünü kaydetti.

Tekçi, “Bizim yollar bozuktur. Dışarı çıkamıyorum, çarşıya arkadaşlarımın yanına gidemiyorum. Son zamanlarda eve tıkanmışım. Bizim yollar iyi olmadığı için tekerlekli sandalyemin tekerleği taşlara değiyor. Yollarımızın yapılmasını istiyorum. Diğer mahallelere baktığımızda bütün yollar yapılmış. Bizim yollar toprak ve çamurlu olduğu için evden çıkamıyorum” dedi.
Sürekli evde olduğunu kaydeden Tekçi, “Evde sıkılıyorum. Bizim yollar iyi olsa belki ben de dışarı çıkarım. Ben de rahat rahat dışarı çıkıp gezmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi