YÜKSEKOVA

Ergün Canan’dan baro seçimleri için adaylık açıklaması

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, baro seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Abone Ol

Hakkari Barosu, Pazar günü 11. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Kurulda başkanlık seçimi de yapılacak. Baro başkanı Ergün Canan, tekrar aday olduğunu açıkladı. 
Canan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli meslektaşlarım,
Takdirlerinizle 2019 yılında başlamış olduğum Hakkari Barosu Başkanlığına, bulunduğum görevin ağırlığını ve sorumluluğunu bir an olsun aklımdan çıkarmadan mesleğimizin vakur duruşuna yaraşır bir şekilde yürütmenin gayreti içerisinde oldum.
Hakkari Barosu çatısı altında mesleki sorunlarımızın çözümü, yurttaşların adalete erişimi, İnsan haklarını koruma bilinciyle temel hak ve hürriyetlerin alanını daraltmaya çalışan her girişimin karşısında durmaya çalışmaktan bir an olsun vazgeçmedik. Baromuzun görev ve sorumluluğu içerisinde yer alan her türlü toplumsal olayın hukuka, ahlaka ve vicdana uygun şekilde çözülmesi için her tür adımı atmaktan geri durmadık.
Öte yandan Hakkari Barosu’nun daha güçlü ve daha nitelikli bir baro olması için dayanışmanız sayesinde hep birlikte mücadele ederek misyonuna uygun olan kurumsal bir yapıya kavuşmasını sağladık ve bu kurumsal yapıyı hak ettiği yere getirmenin gayreti içerisinde olmaya da devam edeceğiz.
Bu itibarla, çalışmaya başladığımız ilk günün tutkusuyla aynı bilinç ve sorumlulukla, baromuzu tüm üyelerimizin çabası ile dünden çok daha ileri bir noktaya taşımak ve siz meslektaşlarımın artan dayanışmasıyla yine hep birlikte katılımcı bir anlayışla büyütmek ve yönetmek için 13 Ekim 2024 Pazar günü yapılacak olan 11. Olağan Genel Kurulunda Hakkari Barosu Başkan adayı olduğumu siz sayın meslektaşlarımın bilgisine sunuyorum.
Üç dönem onurla sürdürdüğüm Hakkari Baro Başkanlığı görevini tarafıma tevdi ederek, şahsıma ve yönetim kurulumuza duyduğunuz güvenden ve artarak verdiğiniz destekten dolayı Hakkari Barosu'nun her üyesine çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.”