YÜKSEKOVA

Eş Başkan Diri 6 ayda yaptıkları hizmetleri Halkın Sesi'ne anlattı

31 Mart 2024 seçimlerinde Yüksekova Belediye EŞ Başkanı seçilen Şoreş Diri 6 aylık süreçte ilçeyi adeta inşaat alanına çevirdiklerini belirterek yaptıkları hizmetleri Yüksekova Halkın Sesi ile paylaştı.

Abone Ol

DEM Partili Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Şoreş Diri 6 aylık hizmet süre zarfında yaptıkları hizmetleri Yüskekova Halkın Sesi Gazetesi muhabiri Viyan Orhan'a anlattı.

Yüksekova Belediyesi seçim sonrası yol çalışmaları kapsamında ilçenin Güngör Mahallesi, Eski Çevre Yolu, Muharrem Malazgirt çevre yolu bağlantısı, Cumhuriyet Mahallesi’nde yol yapım ve onarım çalışmalarında toplamda 9 bin 500 metre BSK (Bitümlü Sıcak Karışı) yapım işini tamamladı.

Bunun yanı sıra ilçede her mahalle dahil edilerek 7 kilometre kilit parke taşı çalışması yürütülüyor.Eş Başkan söz verdikleri gibi ilçeyi adeta şantiye alanına çevirdiklerini belirterek 6 ayda birçok mahallenin yolunu yaptıklarını ifade etti.

“HER MAHALLEMİZDE ŞUAN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Diri, “Bugün itibarıyla 6 aydır göreve başlamış bulunmaktayız. Her mahallemizde şuan çalışmalarımız devam ediyor. Asfalt çalışmamamız sona erdi. Yaklaşık 9 kilometre asfalt çalışmamız oldu. Asfaltladığımız yollarda kaldırım çalışmamız devam ediyor. Şuan itibariyle de 7 mahallede kilit parke taşı çalışmamız olacaktır. Bugün; Kışla, Yeni ve Güngör Mahallesi’nde kilit parke taşı çalışması yürütülüyor. Toplamda 6 kilometre parke taşı çalışmamız olacaktır” dedi

“DAHA MODERN, DAHA REFAH YOLLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
 Diri, gittiği her mahallede yıllardır yapılmayan yollardan dolayı vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığının altını çizerek, “Daha modern, daha refah yollar için çalışmaya devam edeceğiz. Yol çalışmalarımızın bu sene yanı sıra 500 metrelik istinat duvar çalışmamız oldu. Ayrıca Sanat Sokağı’nda ve Kültür Sanat Sokağı’nda altyapı ile ilgili çalışmalar yürüttük” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Diri son olarak vatandaştan sabırlı olmalarını ve 5 yıl içerisinde ilçede tüm yolların yapılacağını vurguladı.  

Yüksekova Belediyesi yol çalışmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle mahalle statüsü kazanan 11 köy ve 3 mezranın da yollarında stabilize çalışması yaptı. Ayrıca Belediye bu sene Erkek Futbol Takımı, çarşı merkezde peyzaj çalışması, otobüs bekleme kabinleri, çeşitli kültürel faaliyetler, çarşı merkezde yıllardır kaldırımı işgal eden tabureleri kaldırılması, Taksi durak yerlerinin işaretlenmesi gibi hizmetleri vatandaşla buluşturdu.

Açıklama sonrası Yeni Mahallede kilit parke taşı çalışmaların yerinde inceleyen Diri, vatandaşla çay içerek sıkıntılarını dinledi. Mahalle sakinleri yıllardır hizmetlerden mahrum bırakıldıklarını ve bu sene yürütülen çalışmalardan memnun olduklarını belirterek Yüksekova Belediyesi’ne teşekkür ettiler.