Yüksekova Belediye’si 5 yıllık Stratejik Plan çalışmaları kapsamında kentin dinamikleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Yüksekova Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte İlçede bir kafede düzenlediği kahvaltı programı dâhilinde mimar ve mühendislerle bir araya geldi.

Eş başkanlar 2025-2029 Stratejik Planı çalışmaları kapsamında şehrin modern yapısı, kalkınması ve mimari ile ilgili mimar ve mühendislerden öneri aldı.

1-553

Programda söz alan Yüksekova Belediye İmar Komisyonunda görevli Ferdi Beşer, nüfusu 50 bin üzeri olan belediyelerde stratejik plan yapma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: Belediye başkanlarımız talimatıyla bu stratejik plan doğrultusunda kentin dinamikleri ile bir araya gelerek sadece matematiksel verilerden ziyade belediyem birimlerimizin verilerine dayanarak  kendimiz bir plan oluşturuyoruz. Dolayısıyla stratejik planımızın birçok paydası var en büyük paydaşımız halktır. Bununla birlikte halkımızdan gerekli birimlerimizden ve STK’lardan,  öneri alacağız. Bu anlamda siz mimar ve mühendislerle de bir araya geldik” dedi.

Konuşma sonrası programa katılan mimar ve mühendisler önerilerini Eş Başkanlara sundu.

Yüksekova Belediyesi, ziyaretler kapsamında elde edilen verileri değerlendirerek, yenilikçi etkili ve kapsamlı bir stratejik plan oluşturmayı hedefliyor. 

2-503

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ