Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 8 kişinin merkezde ikamet  edilmesi şartının getirilmesi tepki topladı.

Yüksekova Ziraat Odası Eski Başkanı Adnan Onay yaptığı açıklamada, Hakkari ilinin Kültür Müdürlüğü ile İşkur tarafından toplum yararına adı altında 8 kişinin işe alınması noktasında  müracaatlarının bittiğini söyledi.

İşe alınacak 8 kişi için Temmuz ayında bir kurs söz konusu olduğunu aktaran Onay”Hakkari ilinde ikamet edenler bu kursa girebilecek,diğer ilçelerde bundan mahrum bırakılmış, Bu anayasal bir suçtur.

İşkur ile Kültür Müdürlüğü kendi aralarında program uygulayamaz. Hakkari Vilayetse eğer mücavir alana ilçeler de dahildir.Bu mücavir alan içerisinde bütün kaymakamlıklara valilik tarafından üst yazı gönderilip insanlar çağırılmalı ve insanların tahsiline,yeteneklerine ve uygunluğuna bakılarak kurs açılmalı.

Bunun  ilçelere yapılmış olan bir hakaret olarak değerlendiriyorum.İşkur ve İl kültür müdürlüğü arasında yapılacak olan bir protokol herhangi bir şekilde İl de ikamet edenler müracaat edebilir ibaresi kaldırılmalı, ilin ilçelerle beraber bu ilan hakkında kaymakamlıklarımıza da bilgi verilmesi lazım. Bu durum insan haklarına aykırı ve suç olduğunu biliyorum. Yetkililerden bunun düzeltilmesini temenni ediyorum" dedi.

Adnan Onay

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ