EKONOMİ

Yeni zamlardan sonra 8 Temmuz güncel sigara fiyatları ne kadar oldu?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar yeni zamları sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Abone Ol

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar yeni zamları sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Sigara zammı JTI ve PM grupları için 5 Temmuz itibarıyla geçerli olmaya başladı. BAT ve Imperial sigara grubu için zam 8 Temmuz itibarıyla (bugün) geçerli olacak.

JTI sigara grubunun en pahalı sigarası 80 TL, en ucuz sigarası ise 71 TL oldu. PM sigara grubunun en pahalı sigarası 73 TL, en ucuzu 66 TL oldu. Imperial sigara grubu en pahalı sigarası 73 TL, en ucuzu 59 TL oldu. BAT grubunda ise en yüksek fiyat 79 TL olurken en düşük fiyat 61 TL oldu.

GİB'den yapılan açıklamada, Özel Tüketim Vergisi Kanunu uyarınca, akaryakıt ve akaryakıt harici petrol ürünleriyle alkollü içecekler ve tütün mamullerinin ÖTV tutarlarının, 6 ayda bir Yİ-ÜFE'ye göre düzenlendiği belirtildi. TÜİK, yurt içi üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranını bugün itibariyle % 19,49 olarak hesaplandı.

Söz konusu ÖTV artışları üzerine yüzde 20'lik KDV de geliyor. Dolayısıyla bir paket sigarada tüketiciye yansıyan zam miktarı 7,79 lira olacak. Söz konusu miktar firmaların ÖTV artışını ne kadar sineye çekeceklerine göre değişiklik gösterebilecek.