Yüksekova

YKS'de Yüksekovalı öğrencilerin yerleştiği üniversiteler belli oldu

Türkiye geneli yapılan ve 3 milyon 36 bin 945 kişinin başvuru yaptığı Yükseköğretim kurumları sınavının (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

Abone Ol

Yüksekova, Şemdinli,Derecik ilçeleri ve Büyükçiftlik ve Esendere Beldelerinden gelen öğrencilerle beraber 16 bin 600 öğrencinin sınava girdiği ilçede Yüksekova'dan 422 öğrenci geleceklerine yön verecek olan üniversitelerin lisans ve önlisans bölümlerine yerleşti.

13 Ağustos'ta yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla büyük heyecan yaşayan öğrenciler istedikleri bölümlerin çıkmasıyla da büyük mutluluk yaşadı.

Yüksekova'da tıp fakültesi 12, diş hekimliği13, İngiliz dili edebiyatı18, özel öğretim öğretmenliği 21, okul öncesi öğretmenliği 30 ve hemşirelik bölümü de 41 olmak üzere öğrencilerin en çok yerleştiği bölümler oldu.

Öğrenciler kayıt işlemleri için hazırlıklarına başlarken Geçen seneye oranla üniversitelere yerleşen öğrencilerin sayısında da azalma olduğu gözlendi.

Yükseköğretim kurumları sınavında üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşenlerin isimleri ve kazandıkları bölümler şu şekilde: