Yüksekova

Yüksekova’da kaldırımlar esnafın insafına mı bırakıldı?

Yüksekova’nın kent dokusu açısından sürdürebilirliğini çoktan yitirmiş olan kaldırım işgali gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Belediye ekiplerinin uyarılarına rağmen seyyar satıcı, kahvehane işletmecileri ve bazı esnaflar kaldırımı işgal etmeye devam ediyor.

Abone Ol

Yüksekova'da çarşı merkezinin en işlek caddesi Cengiz Topel Caddesi’nde yer alan seyyar satıcıların tezgâhları ve kahvehane işletmecilerine ait tabureler kaldırımı işgal etmeye devam ediyor. Kaldırım işgali kentte yaşayan yurttaşlara, en çok da kadınlara büyük zorluk yaşatıyor.

Gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz günlerde Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Zabıta Müdürlüğü eşliğinde esnafı tek tek ziyaret ederek uyarılarda bulunsa da kaldırım işgalinin önü alınamıyor.

Kaldırım işgalinin birçok kez gündemdeki yerini koruması, akıllara ‘Yüksekova’da kaldırımlar esnafın insafına mı bırakıldı?’ sorusunu getiriyor.

Belediye ekiplerinin bu konuda denetimlerinin daha sıklaştırmasını isteyen vatandaşlar, özellikle kahvehane işletmecilerin mağdur olmasını istemediklerini ve belediye tarafından çay ocaklarına yer tahsil edilmesini istediklerini belirtti.