Edinilen bilgilere göre, JİNNEWS muhabiri Rabia Önver'in Yüksekova’daki evine polis baskın düzenledi. Evinde olmayan Önver hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Önver’in dijital materyallerine el koyma kararı çıkartıldığı bildirildi.

Bartın: Sürecin takipçisi olacağız 

DEM Parti Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın ev baskınına tepki gösterdi. Bartın, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: “Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde JİNNEWS muhabiri Rabia Önver'in evine yapılan polis baskını ve hukuksuz aramayı şiddetle kınıyoruz. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma bahanesiyle özgür basın çalışanı Rabia Önver’in evine yapılan bu baskın, gazetecilik faaliyetlerine yönelik bir saldırıdır. 

Özellikle Hakkari’deki çete faaliyetlerini araştıran ve halka gerçekleri duyuran bir gazetecinin hedef alınması, ifade özgürlüğüne ve basın hürriyetine açık bir müdahaledir. Dijital materyallerine el konulması ve hukuk dışı muameleler kabul edilemez. Özgür basın susmaz, susturulamaz. Rabia Önver'in yanındayız ve bu hukuk dışı sürecin takipçisi olacağız.”

Düşünmez: Önver’in yanında, suçluların karşısındayız 

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ise, “Hakkari CBS mağdurların iddialarını dikkate alarak suçluları ortaya çıkarmak için çaba sarfetmek yerine bu çeteyi kamuoyuna duyuran özgür basın emekçisi arkadaşımız Rabia Önver’in evinde kolluk eliyle arama yaptırmış, kendisi hakkında yakalama kararı, dijital materyalleri için el koyma kararı talep etmiştir. 

Hakkari’de özel savaş politikalarıyla gençleri uyuşturucu kullanımına ve fuhuşa zorlayanlar iyi bilsin ki bu adaletsiz düzen elbet değiştirecek ve yaptıkları suçlar ile ilgili hukuk önünde hesap vereceklerdir. 

Özgür Basın emekçisi arkadaşımız Rabia Önver’in yanında, suçluların ise tam karşısındayız.” ifadelerini kullandı. 

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak da, “Gerçeğin peşinde koşan ve halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilere yönelik baskıcı uygulamaları kabul etmiyoruz. Özgür basın susturulamaz” paylaşımında bulundu.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ