ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ 

Görme yetisini kaybetmeden önce Yüksekova’dan 9 yıl önce Esra  Yılmaz isimli bir kızla sosyal medyadan tanışan  Ayğan beraberliğini evlilikle devam ettirmek istedi.

Yüksekovalı Esra Yılmazla 3 yıl önce hayatını birleştiren Ayğan  Yüksekova’ya taşındı.

Evliliklerinin ilk yılında görme kaybı yaşayan Ayğan buna rağmen eşinin desteğiyle hayattan kopmadı.

Daha önce amatör bir futbolcu olan Ayğan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne  başvuru yaptı.

Burada Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin’in desteğini alan Ayğan burada kurs hocalarının eşliğinde tekrar çalışmalarına başladı

Ayğan, antrenörlerle beraber haftanın üç günü düzenli bir şekilde çalışarak hayali olan Görme Engelli Milli takıma girmek istiyor.

Görme Engelli Sporcu Feyzullah Ayğan yaptığı açıklamada, Yüksekova’ya 3 yıl önce yerleştiğini söyledi.

Eşinin Yüksekovalı olmasından dolayı buraya yerleştiğini belirten Ayğan ööyle konuştu:

"Genetik olarak babadan gelen bir göz tansiyonu rahatsızlığımız var. 8 Kişilik bir aileyiz. Ailede babamla beraber 5 kişi görme engelliyiz. Görme kaybım giderek artmaya başladı. Şuan hiç görmüyorum. Yüksekova’da kendimi daha iyi geliştirmek için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüyle iletişime geçtim.

Sağolsunlar bana çok yardımcı oldular. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ulaşım konusunda da bana yardımcı oluyorlar" dedi.

Görme kaybını yaşadıktan sonra pes etmenin doğru olmadığını vurgulayan Ayğan şunları kaydetti:

"Strese girip köşeye çekilmenin ne bana ne de bir başkasına faydası olacaktı. Görme kaybını yaşamadan önce amatör olarak oynuyordum. Görme kaybından sonra pes etmeyecem dedim. Bıraktığım yerden devam kararı aldım. İnsan istediği zaman başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

İster sakat olsun, ister engelli olsun,  ister rahatsızlığı olsun hiç fark etmez. İnsan istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yok bu hayatta.

Aileler böyle durumlarda pes etmemeli. Çocuklarını daha çok hayatın içine sokmalı bence. Dışarı çıkartmaları lazım sosyalleşmeleri gerekiyor bu insanların. Ben görme engelli olmama rağmen her şeyi yapabiliyorum.Profesyonel olmasa da futbolda oynuyorum. Bilgisayarda kullanıyorum. Koşuda yapabiliyorum, yüzebiliyorum da, yeter ki vazgeçmeyelim. Hedefim bir gün Görme Engelli A Milli takımda oynamak" şeklinde konuştu.

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Sami Keskin ise Yüksekova'da sporu tabana yaymayı hedeflediklerini belirterek, "Feyzullah kardeşim, benimle iletişime geçerek destek istedi. Bizler de talebini kabul ettik, her gün evden sahaya, sahadan eve götürüyoruz. Başarılı, azimli bir kardeşimiz. Elimizden gelen bütün destekleri kendisine vereceğiz, yeter ki hedeflerine ve hayallerine ulaşsın" dedi.

Editör: Viyan Orhan