Siyaset

Gültan Kışanak Öcalan için tarih verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve HDP eski milletvekili Gültan Kışanak, “Belki 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan edilişinin yıl dönümü vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz” dedi.

Abone Ol

Gültan Kışanak, dün katıldığı televizyon programında, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Kışanak açıklamasında 29 Ekim tarihini vererek, “"Herkes el yükseltiyor ya ben de birazcık elimi yükselterek kapatayım istiyorum. Ama el vererek değer yükseltmek istiyorum yani öyle sadece başkalarına talepte bulunarak değil. Birileri en yükseltmeye yarışına girmişken belki 29 Ekim cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz belki de. Bence en yükseltmekten bahsederken de böyle bir hazırlık yapsalar. Bu eli yükseltenlere çağrı yapıyorum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında şunları söylemişti:

“Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.”