Kürt Haberleri

kürt haberleri ve güncel kürt gelişmeleri, kürt ile ilgili tüm video, kürt fotoğrafları ve kürt haberleri Yüksekova Halkın Sesi Yüksekova Haberleri Hakkari Haberleri Şemdinli Haberleri sitemizde


Yerel

Van’ın Başkale ilçesinde koyun sürüsüne kurtlar saldırdı. 74 koyunu öldürüp, 16’sını yaralayan kurtlar, çobanların müdahalesiyle bölgeden kaçtı.

Yerel

Hakkari'de köye inen bir kurt, çoban köpekleri tarafından telef edildi.

Siyaset

Türkiye'de siyasi partiler 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklara başladı. En zorlu rekabetin Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da...

Dünya

 Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği il meclisi seçimlerine ilişkin ilk sonuçları Bağdat’ta düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Yerel

Hakkari’de kurtların saldırısı sonucu yaralanan at tedavi edildi.

Yerel

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aç kalan kurtlar, yiyecek bulmak için mahalleye indi. O anları bir vatandaş cep telefonu kamerasına kaydetti.

Yerel

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Aşağıgüveç (Xurekan) köyünde kurtların ve ayıların saldırısına uğrayan 65 koyun telef oldu, onlarcası yaralandı.

Dünya

Edinilen bilgiye göre İran devleti çeşitli dosyalardan idam cezasına çarptırdığı 6 Kürt mahkumun infazını gerçekleştirdi.

Yaşam

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sahnelenen Kürt edebiyatının önemli değerlerinden Ahmed-i Hani’nin tiyatroya uyarlanan eşsiz eseri Mem û Zîn oyunu büyük...

Gündem

Kürt şarkıcı ve aktör Idan Amedi, gönüllü olarak İsrail ordusuna katıldı.

Yerel

Hakkari’nin Aksu köyünde kurtların saldırısı sonucu 300 koyun birbirlerini ezerek telef oldu.

Gündem

Vefat eden Kürt müzisyen Beytocan, yarın İsveç'te defnedilecek. Beytocan, 12 Eylül darbesinde tutuklanarak uzun süre cezaevinde kalmıştı.