Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl yönetimi 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü ve Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin ve parti yöneticilerinin destek verdiği açıklama DEM Parti il yönetici Emin Ertuş tarafından yapıldı. Ertuş açıklamasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde Diyarbakır İlinde 13 Ekim Pazar günü Kürt sorunun demokratik yollar ile çözümü için bir miting düzenleneceğini söyledi.

1-585

Diyarbakır mitingine katılım çağrısı yapan Ertuş, Ortadoğu’da yaşanan gerginliğe dikkat çekti ve Kürt sorunun çözümünün önemini vurguladı. ‘Demokratik siyaseti inşa etmek için’ yola çıkıyoruz diyen Ertuş “Kürt sorununun demokratik çözümü için halkımızı ve bütün demokratik kitle örgütlerini 13 Ekim’de gerçekleştireceğimiz özgürlük mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Milletvekili Düşünmez ve DEM Parti yöneticileri mitinge katılım için esnafa el ilanı dağıttı.

2-531

Muhabir: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ