İLAN
T.C.
HAKKARİ VALİLİĞİ
HAKKARİ ÇEVRE,ŞEHİRÇİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
HAKKARİ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNCE İRTİFAK HAKKI TESİS EDİLECEK TAŞINMAZLAR
1-Yukarıda nitelikleri belirtilen Hazineye ait taşınmaz mallar, 412 sıra sayılı Milli Emlak genel Tebliği kapsamında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun51/g maddesi gereğince Pazarlık Usulü ile üzerlerinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Lisanssız Elektrik Üretim Tesisi Yapılması amacıyla 29 (yirmidokuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte olmayan irtifak hakkı tesis edilmek üzere hizalarında gösterilen tarih ve saatte Hakkari Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde (Milli Emlak Müdürlüğü) teşekkül edecek İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.
2-İhale ile ilgili dosya ve şartname mesai saatleri dâhilinde Hakkâri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde (Milli Emlak Müdürlüğü) ücretsiz görülebilir.
3- İhaleye Katılacakların; a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, b) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, c) Gerçek kişilerin T.C kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, d)Geçici teminatı yatırmış olmaları (2886 Sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen örneğine uygun olarak verilecek Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, Tedavüldeki Türk Parası ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri vermeleri, e) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi İhale Komisyon Başkanlığına vermeleri şarttır.
4-Müşteriden yıllık irtifak hakkı bedeli üzerinden döner sermaye işlem bedeli (ihalede oluşan bedel üzerinden; 5 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmın %0,5 (binde beş), 10 Milyon TL’yi aşan kısmı için %0,025 (onbinde yirmibeş) oranında Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından alınan bedel) ayrıca tahsil edilir.
5-İrtifak hakkı tesisine ilişkin ihalelerde ihaleye katılacakların ihale öncesinde, anılan Kanun ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte yer alan bilgi ve belgelerle birlikte;
a ) Kurulması planlanan elektrik üretim tesisinin türü (güneş, rüzgar, jeotermal, hidrolik veya biyokütle enerjisine dayalı üretim tesisi) ile kurulu gücünü belirtir dilekçeyi,
b ) Tüketim aboneliği/abonelikleri için bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücünü gösteren ilgili Şebeke İşletmecisinden alınacak yazıyı ihale öncesinde İdareye teslim etmeleri gerekmektedir.
6- Teminat Mektubunun 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek, banka teyit yazısı ile birlikte getirilecektir.)
7- Söz konusu taşınmaz üzerinde; 412 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Lisanssız Elektrik Üretim Tesisi Yapılması amacıyla 29 (yirmidokuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte olmayan irtifak hakkı tesis edilecektir.
8- Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılmasına yönelik olarak Hazine taşınmazları üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesi amacıyla, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 14 üncü maddesi çerçevesinde; Büyük Ova Koruma Alanı dışında;
a) Sanayi abone grubunda yer alan kişiler,
b) Kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone grubunda yer alan kişiler,
c) Tarımsal faaliyetler abone grubunda yer alan kişiler, başvuruda bulunabilir.
(2) Büyük Ova Koruma alanı içinde ise sadece tarımsal faaliyetler abone grubunda yer alan kişiler başvuruda bulunabilir.
(3) Mesken ve aydınlatma abone grubunda yer alan kişiler bu tebliğ kapsamında başvuruda bulunamazlar.
9- Yatırımcıların bir tüketim tesisi için birden fazla üretim tesisi kurmak istemesi halinde, tüketim tesisi ile aynı bölgede bulunma şartı aranmaksızın tüm üretim tesislerinin aynı görevli tedarik şirketi bölge sınırları içinde bulunması gerekmektedir.
10- a) Yenilenebilir enerji kaynağına dayalı elektrik üretim tesislerinin güç sınırı, Elektrik Piyasasında lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğine göre belirlenir.
b) Güneş enerjisine dayalı olarak kurulacak lisanssız elektrik tesislerinde bir MW e başına kurulu güç için azami 15 (onbeş) dönüm santral sahasının kullanılmasına izin verilir.
11- (1) Hazine taşınmazları hakkında yapılan irtifak hakkı ihalelerinin onayını müteakip, yatırımcılara fiili kullanımı olmaksızın Ön İzin Sözleşmesi düzenlenmek suretiyle bir yıl süreli ön izin verilir.
(2) Ön izin sözleşmesinin notere tescil edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu, ön izin sahibi tarafından İdareye teslim edilir. İdarece, bağlantı aşamasına çağrı mektubunda yer alan kurulu güç için gerekli taşınmaz miktarı tespit edilerek ön izin verilmesi gereken taşınmaz yüzölçümü belirlenerek ön izin sözleşmesi revize edilir. Taşınmazın kalan kısmının ifrazının mümkün olması halinde taşınmaz ifraz edilir.
12- Hazine taşınmazları üzerinde yapılacak olan lisanssız elektrik üretim tesislerine ilişkin işlemlerde Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde düzenlenen ilgili inşaat sürelerine ilişkin hükümler uygulanır.
13- Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
14- Geçiçi Teminat bedellerinin nakden ödenmek istenmesi halinde; Hakkari Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesinin çalışma saatleri dikkate alınarak ödenmesi ve ihale saatinden önce İhale Komisyon Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.
15-Kamışlı Köyü 119 ada 6 ve 9 parsel, Doğanyurt Köyü 124 ada 30 parsel, Durankaya Beldesi Biçenek Mahallesi 376 ada 48 parsel numaralı taşınmazların içerisinden kuru dereler geçmekte olup bahsi geçen taşınmazlar içerisindeki dere ve kuru derelerin şev üstünden itibaren sağlı sollu 10'ar metrelik alanın faaliyet dışı bırakılıp taşınmazların içinde ve yakınında bulunan dere ve kuru dere yataklarının doğal akışını bozacak ve en kesitini daraltacak müdahalelerde bulunulmaması, dere ve kuru dere yataklarının içerisine hafriyat vb. dökülmemesi, dere ve kuru dere yataklarının üzerinde herhangi bir tesis veya yapı yapılmayacaktır.
16- Sarıtaş Köyü 107 ada 33 parsel, numaralı taşınmazın parlama testi yapılması koşuluyla irtifakı yapılacaktır.
17- Kamışlı Köyü 122 ada 7 ve 11 parsel numaralı taşınmazların içerisinden kuru dereler geçmekte olup bahsi geçen taşınmazlar içerisindeki dere ve kuru derelerin şev üstünden itibaren sağlı sollu 10'ar metrelik alanın faaliyet dışı bırakılıp taşınmazların içinde ve yakınında bulunan dere ve kuru dere yataklarının doğal akışını bozacak ve en kesitini daraltacak müdahalelerde bulunulmaması, dere ve kuru dere yataklarının içerisine hafriyat vb. dökülmemesi, dere ve kuru dere yataklarının üzerinde herhangi bir tesis veya yapı yapılmayacak ve parseller içerisinde bulunan su kaynaklarının ise yeryüzüne çıkış noktası, etki alanları ve akış güzergahlarının hariç tutulması, su ihtiyacının yeraltı suyundan temin edilmek istenmesi halinde 167 sayılı Kanun gereği Kuruluşumuzdan izin alınması, su tahsisi gerektirecek durumlarda ayrıca su tahsisleri için kurum görüşümüzün alınması, yeraltı - yer üstü sularının kalitesinin etkilenmemesi için atıklar konusunda 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yönetimi Yönetmeliği esaslarına uyulması koşuluyla irtifakı yapılacaktır.
18- Taşınmazların bulunduğu alanlar genel olarak Hakkari Karmaşığı denilen birimlerce temsil edildiğinden zemin açısından zayıf alanlar olarak değerlendirildiğinden Jeolojik etüt yapılması gerekmektedir.
19- Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr/ internet adresinden öğrenilebilir.
20- İhalenin Yapılacağı Yer: Hakkari Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binası İhale Salonu
21-İdarenin Telefon Numarası: 0(438) 211 62 37
İLAN OLUNUR.