Yerel

Hakkari ve bağlı ilçelerdeki köylerin sulama sorunu çözülüyor

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Hakkari ve ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Bu kapsamda  Hakkari ve İlçelerinde bulunan 103 köye sulama kanalı  yaptı. yapılan bu çalışmayla bölge halkının tarımsal sulama sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu projeyle vatandaşlar hem tarım alanlarını otlak alanlarını sulayacak hem de tarımsal verim elde edebilecek.

Bu kapsamda Şemdinli'ye bağlı Çevre kampı köyünde yapılan sulama kanalını yerinde inceleyen Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Besi burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Özel  İdaresi Tarımsal hizmetler müdürü İbrahim Besi Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Şemdinliye bağlı çevre kampı köyünde sulama kanalı yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının Bölge halkına yardımcı olmak olduğunu ifade eden Besi, "Burada yaptığımız sulama kanallarıyla meyve ağaçlarını otlak alanları sulayıp köy halkına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu Konuda Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın çok büyük emekleri var. Şu ana kadar 103 köyün çoğunda çalışmalarımız bitirdik. Çalışmaların tamamlanmadığı az bir köy kaldı. Bayramdan sonra 10 ihalemiz daha faaliyete geçecek. Bununla birlikte 113 köyümüz bu ihalelerle hayat bulacak. Vatandaşlarımız yaptığımız çalışmalarımızdan dolayı çok memnun. Hepsi el açıp dua ediyor. Köylere hayat verdiğimizi düşünüyoruz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.