YÜKSEKOVA

Hakkari ve Yüksekova'da Anne adayları Eğitiliyor

Kamu hastanelerinde son dönemde açılan Gebelik Okulları'na talep gün geçtikçe artıyor. Sağlıklı bir ebeveyn-evlat ilişkisini gebelik döneminde başlatan eğitimler, ailelerin bilinçlenmesinde kritik rol oynuyor.

Abone Ol

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre kentteki sağlık kuruluşları bünyesindeki Gebe Okulları’nın anne ve baba adaylarına gerekli danışmanlık hizmeti verdiği belirtildi.  Gebelerin Hakkari Devlet Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesinde bulunun Gebe Okullarına, Şemdinli Devlet Hastanesinde bulunan Gebe Bilgilendirme Sınıfına başvurup Gebe Eğitimi hizmetlerinden faydalanabileceği  öğrenildi.

Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezlerinin de gerekli danışmanlık hizmeti veriliyor.

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ayşegül Elmas’ın görüşlerine yer veridi.

Gebelik sürecinin iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Ayşegül Elmas, “Hastanemiz anne ve bebek dostu hastane olarak hizmet vermektedir. Gebe okulumuzda eğitimli ebeler eşliğinde anne adaylarımızın daha sağlıklı, mutlu ve bilinçli gebelik geçirecek eğitimler düzenleniyor. Hastanede bulunan Gebe Okuluna gebelik tespitinden gelmelerini teşvik ediyoruz. Gebelik okuluna sadece gebelik sırasında değil doğum öncesi ve doğum sonrasında gebelik sürecini iyi yönetmeleri için eğitimler düzenleniyor. Eğitimler ebeler eşliğinde doğum sonrasında bakıma emzirme sürecine ilişkin eğitim veriliyor” dedi. Anne adayları da doktorların tavsiyesi ile geldikleri gebe okulunda uzman ebeler eşliğinde gebelik hamilelik süreci, sağlıklı beslenme, egzersiz, anne sütünün bebeğe faydaları, emzirme yöntemleri ve bebekle ten tene temasın önemi gibi konularda bilgi ediniyor. Genç anne adayları, “Buraya gelip hem birbirimize destek oluyoruz hem de bebeğimize ileriki süreçte nasıl bakacağımız konusunda bilgi sahibi oluyoruz” ifadelerini kullandılar.