Avrupa Birliği (AB), Çevre, Şehircilik veİklim Değişikliği Bakanlığı, Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği  tarafından finanse edilen ve Akçalı-Bağışlı köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alana kurulan tesiste önemli bir aşama daha geride bırakılıyor.

Hakkari Entegre Katı Atık Tesisi bünyesinde biri Hakkari merkezindeki Depin mevkii diğeri ise Yüksekova ilçesinde olmak üzere 2 adet mobil Çöp aktarma istasyonu kurulacak.

Hakkari Belediyesi ile Yüksekova ilçe belediyesine teslim edilen mobil aktarma istasyonlarının kurulup devreye girmesi ile kent genelinde insan sağlığını olumsuz etkileyen ve çevreyi kirleten atıklar dönüştürülmek üzere Entegre Katı Atık Tesisine gönderilecek.

VALİ ALİ ÇELİK ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Vali Ali Çelik, Kurulum aşamasında olan mobil atık transfer merkezini ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgiler aldı. Yakın zamanda kurulum aşamasının tamamlanarak taşıma faaliyetine başlayacağı ön görülen mobil transfer merkezinin; çöp semi treyleri vasıtasıyla çöplerin katı atık tesisine transfer işlemini kolaylaştırdığı, aynı zamanda transfer maliyetinin düşürülmesiyle kamu yararı sağladığı ve çevre kirliliğini en aza indirerek doğayı korumayı amaçladığı belirtildi.

Vali Çelik, ziyareti sonrasında mobil atık transfer merkezinin kurulum çalışmalarında görevli personele kolaylıklar diledi.

I M G 20240829 W A0028

I M G 20240829 W A0026

Muhabir: MEHMET ÖZKAN/ YÜKSEKOVA HALKİN SESİ