Eğitim

Hakkari'de 65 bin 827 Öğrenci Ders başı yaptı

Hakkari’de 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının ilk günü başladı. Haftanın ilk iş günü, okulların da başlaması ile birlikte Hakkari il genelinde 65 bin 82 öğrenci ders başı yaptı.

Abone Ol

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, bugün başladı. 20 milyondan fazla öğrenci, yaz tatilinin ardından yeniden okula döndü.  İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte, öğrenciler 3 aylık tatilin bitmesiyle ders başı yaptı.

Hakkari ve ilçelerinde ise 65 bin 827 öğrenci ve 4 bin 598 öğretmen 468 okulda yeni eğitim sezonuna merhaba dedi.

Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarına geldi. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül’de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayan öğrenciler için ise bu hafta okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda bu yıl ilk kez uygulanacak. Ders içeriklerinin yüzde 35 sadeleştirildiği yeni müfredatla “beceri örgüsü” temelli ders kitapları okutulacak.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz Şehit Çetin Deniz İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen bayrak törenine katıldı.  Öğrenciler törenin ardından sınıflarına alındı. Sınıfları dolan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olmasını diledi.  Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen okul kitapları da öğrencilere dağıtıldı.