Dernek üyeleri ve 10 kişilik dağcı grubu tarafından cennet ve cehennem vadisinde bulunan köşe direği olarak adlandırılan bölgeye zirve tırmanışı yapıldı.

3 Bin 980 metre yüksekliğinde ve Cilo Reşko, Suppa Durek, Hans Bobek, Gancıl Dağı, Kadın Parmağı zirvesi ile çevrili bir alanda bulunan Köşe direği zirve tırmanışı yaklaşık 6 saat sürdü.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (Yekdasder) Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, Yekdasder Spor Kulübü ve Stigia Acentesı öncülüğünde, Türkiye'nin en zor parkurlarından biri  olan Köşe Direğine  ( Çiyayi Sırebır) zirve tırmanışı yaptıklarını söyledi.

Daha önce  birçok zirve tırmanışı  gerçekleştirdiklerini belirten Aykut şunları kaydetti:

“Köşe direği zirvesi kadar zorlanmadık. Teknik tırmanış isteyen bir yer.10 dağcı arkadaşlarımızla yaptığımız zirve tırmanışımız sabah saat  08:30 başladı öğleden sonra   saat 14:30’da tamamlandı.

Sdtger5

toplam 6 saatte, 6 dağcı arkadaşlarımızla zirve yaptık.  Bölgenin en zor pakuru diyebileceğimiz bir yer,Hakkari K2'si (Köşe Direği)  Batısında Türkiye'nin En büyük ikinci Zirvesi Cilo Reşko, kuzeyinde Suppa Durek zirvesi, Güney tarafından ise Hans Bobek zirvesi bulunuyor.

Zirve aşırı bir şekilde rüzgar vardı ve kar yağışı nedeniyle erken zirveden indik, Bilindiği üzere Köşe Direği zirvesi teknik tırmanışı çok zor olduğu için  Türkiye'nin tanınan dağcılardan Tunç Fındık zirve yapmış ondan sonra,  Hakkari bölgesinde Yekdas Spor Kulübü ve Kırdak spor kulübü olarak bir ilki başararak zirve yaptık, bizimle gelen değerli dağcı arkadaşlarımızı, Suat Öztekin, Ahmet Güldal, Kerim Yaşar, Beşir Tertemiz, Mehmet Karga, Barış Adıyaman ve Adem Özdemir tebrik ediyorum ve zor koşullara rağmen güzel bir şekilde zirveyi kazasız belasız bitirip, Yüksekova dönüş yaptık.” İfadelerini kullandı.

Gdre5Tw43W

Fdgdr

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ