Türkiye genelinde ilgi gören Postacı Yürüyüş Yarışması’nın 52. Türkiye Finali, Hakkari’de gerçekleştirildi. Yarışmaya; 7 bölge ve 34 ilde gerçekleştirilen, 549 sporcu arasından yapılan seçmeler sonucunda finale kalan 52 erkek ve 32 kadın sporcu olmak üzere toplam 84 kişi katıldı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte yarışmaya katılım gösterdi ve sporculara destek verdi.Hakkari Merkez Bulvar Caddesinde yapılan yarışma, kadın sporcularda 5 km, erkek sporcularda ise 10 km’lik bir parkurda gerçekleştirildi.

87-72

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Vali Ali Çelik ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in açılış konuşmaları ardından startın verilmesi ile başladı. İlk olarak kadınların yürüyüş yarışması ile başlayan etkinlik, erkeklerin yürüyüş yarışması ile devam etti.

Vali Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada ‘’ PTT’mizin çok değerli yöneticileri, çalışanları, değerli postacılarımız, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli basın mensupları, kıymetli hanımefendiler ve beyfendiler bu gün güzel bir vesile ile bir araya geldik. Sevginin, hoşgörünün, dağların şehri Hakkarimizde güzel bir etkinlik düzenlenmiştir. Yaklaşık 200 yıldır devam eden kurumun 52.Postacı Yürüyüşü Yarışması Türkiye Finali Hakkari’de yapıldı. 500 postacının katıldığı yarışmalar sonucunda finale kalan 84 postacımız final yarışması için Hakkarimizi tercih ettiler. Bu anlamda PTT Genel Müdürü ve çalışanlarına ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Çocukluk anılarımızdan kalan "Bak postacı geliyor selam veriyor, herkes ona bakıyor merak ediyor" cümlesinin paradigması, insanların birilerinden haber alma ve onların halini merak etme duygusunun yansımasıdır. Değişen, gelişen modernitenin ya da iletişim çağının getirdiği zorluk ve kaçınılmaz sonuçlara PTT'miz kendini kurumsal anlamda çok hızlı adapte ediyor. Bunu deprem bölgesinde müşahede ettik. Değerli çalışanlarının mesai mefhumu gözetmeksizin o telaşlarının ve iradelerinin ne kadar güçlü olduğunu yakinen görme şansı bulduk. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. İyi ki dağların şehrinde sizlerle bir aradayız" dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren 12 sporculara ödülleri takdim edildi. Vali Ali Çelik kadınlar branşında ilk 3’e girerek Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması’na da katılmaya hak kazanan ve ferdi olarak dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Vali Çellik tüm postacılara ve yarışmacılara şükranlarını sunarak, programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

84-8685-90

86-77

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ